ΑρχικήinetΤο tagging του Facebook παραβιάζει ασφαλιστικά μέτρα!

Το tagging του Facebook παραβιάζει ασφαλιστικά μέτρα!

Δεν χρειάζεται να είστε φυσικά κοντά σε ένα άτομο ή να τον πάρετε τηλέφωνο και να του στείλετε μήνυμα για να παραβιάσετε κάποια ασφαλιστικά μέτρα.

ασφαλιστικά μέτρα, ασφαλιστικά μέτρα

Σύμφωνα με την δικαστικό Susan Capeci το να κάνεις tag τα θύματα, το οποίο τους στέλνει ειδοποίηση είναι αρκετό για να παραβιάσει τα μέτρα οπότε και να στείλει τους δράστες φυλακή. Η Capeci πήρε την απόφαση σε μια υπόθεση εναντίον μιας γυναίκας ονόματι Maria Gonzalez στην οποία είχε απαγορευτεί να έχει επαφή με την κουνιάδα της. Ενώ δεν την τρέλαινε μετά την κουνιάδα της στις κλήσεις ή δεν πήγαινε απρόσκλητη σπίτι της, η Gonzalez είχε δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Facebook και την έκανε tag σε κάποια status.

Σε ένα από τα status την αποκαλούσε ηλίθια και σε ένα άλλο ότι αυτή και η οικογένεια της είναι λυπηροί. Η προστασία ή τα περιοριστικά μέτρα μερικές φορές χρησιμοποιούνται εναλλακτικά με περιοριστικούς όρους. Υπάρχει μια σαφής διαφορά μεταξύ των δύο όμως: τα ασφαλιστικά μέτρα είναι η μέγιστη δυνατή προστασία που μπορεί να χορηγήσει ο νόμος σε θύματα οικογενειακής βίας.

Η Gonzalez κατηγορήθηκε για τα status που ανέβαζε για δευτέρου βαθμού ποινικό αδίκημα που θα μπορούσε να τη στείλει φυλακή. Η πλευράF της προσπάθησε να υποστηρίξει ότι δεν της είχε απαγορευτεί ρητά η επαφή μεσώ Facebook. Η δικαστής όμως τόνισε ότι είχε διαταχθεί να μην επικοινωνεί μαζί της ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο.

Πίσω στο 2014, το Ανώτατο Δικαστήριο έπρεπε να αποφασίσει αν ένας άνδρας διέπραξε ποινικό αδίκημα στέλνοντας απειλητικά μηνύματα στους τοίχους των φίλων του στο Facebook. Η υπόθεση αυτή είναι μια από τις πολλές που το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει κατά πόσο ένας συγκεκριμένος νόμος ισχύει και γι’ αυτά που γίνονται στα social media.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS