Αρχικήinet«Ξέπλυμα» ....USBs & Smartphones στo Hνωμένο Βασίλειο!

«Ξέπλυμα» ….USBs & Smartphones στo Hνωμένο Βασίλειο!

usb laundry Smartphones
«Ξέπλυμα» ….USBs & Smartphones στo Hνωμένο Βασίλειο!
Κι όμως είναι αλήθεια. Ένα εναλλακτικό είδος … «ξεπλύματος» λαμβάνει χώρα σε καθημερινή βάση στα …στεγνοκαθαριστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Φυσικά, το άρθρο μας δεν αναφέρεται σε ξέπλυμα χρήματος, αλλά στα χιλιάδες USBs, Smartphones, MP3 Players και σε πληθώρα ακόμη αντικειμένων που καταλήγουν για… πλύσιμο στις αλυσίδες καθαρισμού ρούχων τoυ Ην.Βασιλείου.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από την ESET Iρλανδίας, 22.266 USB memory sticks και 973 smartphones βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του 2015 από εργαζομένους στεγνοκαθαριστήριων στο Ην.Βασίλειο.

Όπως προκύπτει μάλιστα από τα στοιχεία της έρευνας, το 45% από τα αντικείμενα αυτά δεν επιστράφηκαν ποτέ στους ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους, κυρίως είτε εκ προθέσεως, είτε λόγω αμέλειας.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 10.000 USB, τα οποία είναι πολύ πιθανό να εμπεριείχαν ευαίσθητες πληροφορίες ή εταιρικά δεδομένα, ενδέχεται να κατέληξαν σε λάθος χέρια, να χρησιμοποιήθηκαν για εκβιασμό, ή ακόμη και να πωλήθηκαν στη μαύρη αγορά, σε hackers, εγκληματίες του κυβερνοχώρου ή ανταγωνιστές.

Πέρα όμως από τους κινδύνους για την ασφάλεια που τίθενται από τα χαμένα USB και τα smartphones, η έρευνα, η οποία περιελάμβανε δεδομένα από 500 καθαριστήρια σε όλη τη Βρετανία, εστίασε και σε ένα ακόμη ενδιαφέρον κομμάτι.

Εκτός από τα έξυπνα τηλέφωνα και τα στικάκια USB, οι υπάλληλοι των στεγνοκαθαριστήριων κατονόμασαν ενδεικτικά ορισμένα από τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που βρέθηκαν στα ρούχα και τις τσέπες των πελατών – ο κατάλογος είναι μεγάλος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χάπια Viagra, προφυλακτικά, οδοντοστοιχίες, λαζάνια, ακόμη και ένα …νεκρό αρουραίο.

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS