ΑρχικήrapidalertH ανατομία ενός Web App Attack | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

H ανατομία ενός Web App Attack | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

H ανατομία ενός Web App Attack: Πως γίνεται; Ποιά είναι τα 5 στάδιά του;

Εάν αρχίσουμε να ρίχνουμε μια ματιά στα hacking attacks που έλαβαν χώρα μόνο το 2015, θα παρατηρήσουμε εύκολα πως ο αριθμός των προσωπικών δεδομένων που εκτέθηκαν σε κίνδυνο είτε διέρρευσαν αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο. Το 2015, είδαμε μερικές από τις πιο διαβόητες επιθέσεις hacking μέχρι σήμερα, επιθέσεις όπως αυτές που έγιναν κατά των on Ashleey Madison, TalkTalk, Patreon Donation Site, του Πενταγώνου κ.λπ..

H ανατομία ενός Web App Attack | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Δεδομένου ότι η ανάπτυξη εφαρμογών διεισδύει ολοένα και περισσότερο στο διαδίκτυο, ο Παγκόσμιος Ιστός είναι το σπίτι όλων όσων χρειαζόμαστε. Μέσα στο 2015 είδαμε επίσης και την αύξηση των Web App Attacks που πραγματοποιούνται με τη χρήση ενός καλοσχεδιασμένου plan-of-action.

https://www.secnews.gr/100393/the-most-secure-mobile-platform/Mπορείτε να μαντέψετε ποιό είναι το ασφαλέστερο mobile OS? Θα εκπλαγείτε!

Η επίθεση στοχεύει συνήθως τον web server που χρησιμοποιείται από την εταιρεία- στόχο. Παρά τις άμυνες του δικτύου, όπως είναι τα intrusion penetration systems και τα firewalls, το Web application θα μπορούσε να δεχθεί επίθεση από έναν κακόβουλο δράστη με ποικίλους τρόπους.

Τι είναι το Web App Attack λοιπόν? Και πως λειτουργεί?

Σε αυτό το άρθρο, θα σας εξηγήσουμε τα πέντε στάδια ενός Web App Attack από την ματιά ενός hacker. Το κάθε στάδιο θα εξηγηθεί σε τρία μέρη –
1. Τι είναι αυτό?
2. Πώς δουλεύει? Και
3. Πώς μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου εναντίον του?

Τα πέντε στάδια που θα αναλυθούν παρακάτω είναι:
– Reconnaissance,
– Scanning,
– Gaining Access (απόκτηση πρόσβασης),
– Maintaining Access (διατήρηση πρόσβασης), και
– Covering Tracks.

https://www.secnews.gr/99718/reverse-atm-attack-used-to-steal-nearly-4-million-in-cash/btn-large” variation=”btn-info”]Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε τι είναι το reverse ATM attack? Ήρθε η ώρα να μάθετε!

Κι επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, ας ρίξουμε λοιπόν όλη μας την προσοχή και ας παρατηρήσουμε αυτό το άκρως ενδιαφέρον infographic από την Barricade.

Web-App-Attack-Infographic-Compressed-

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS