ΑρχικήinetΟδηγοί ταξί απεργούν για την Uber! Θα γίνει το ίδιο και με...

Οδηγοί ταξί απεργούν για την Uber! Θα γίνει το ίδιο και με Taxibeat;

Περισσότερα από 100 ταξί μπλόκαραν την κυκλοφορία στο κέντρο της Βουδαπέστης τη Δευτέρα καθώς οι οδηγοί απαιτούσαν την απαγόρευση της Uber και παρόμοιων εφαρμογών.

Budapest taxis drivers block traffic as they protest demanding a ban on Uber in downtown Budapest, Hungary, Jan. 18, 2018. More than 100 taxis blocked traffic in downtown Budapest as drivers demanded a ban on Uber and other ride-hailing apps. The yellow vehicles from several taxi companies blocked off a key intersection near St. Stephen's Basilica in the Hungarian capital, causing significant traffic delays. Banner reads in Hungarian: “Ban Uber!” (AP Photo/Bela Szandelszky)
Νωρίτερα, οι οδηγοί ταξί είχαν πάει στο δημαρχείο να παρουσιάσουν τα αιτήματα τους αλλά παρόλο που ο δήμαρχος έκφρασε την υποστήριξη του, οι τοπικές αρχές δεν έχουν το δικαίωμα να σταματήσουν τη λειτουργία της εφαρμογής.

Τα οχήματα από διάφορες εταιρίες ταξί απέκλεισαν ένα κομβικό σημείο κοντά στη Βασιλική του St. Stephen δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε νωρίς το πρωί με τους οδηγούς να παρκάρουν σε διάφορες λωρίδες των λεωφόρων  Bajcsy-Zsilinszky και Andrassy. Η διαμαρτυρία έγινε πλήρης αποκλεισμός των δρόμων αργά το απόγευμα αφού οι συζητήσεις με τους κρατικούς και δημοτικούς υπαλλήλους δεν έφεραν άμεσα αποτελέσματα.

Μόνο τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης είχαν τη δυνατότητα να περνάνε προσωρινά αλλά το απόγευμα οι διαμαρτυρόμενοι άνοιξαν μια λωρίδα για όλους. Δεσμεύθηκαν να μείνουν μέχρι την Τετάρτη που ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας αναμένεται να συζητήσει το θέμα.

Νωρίτερα, οι οδηγοί ταξί είχαν πάει στο δημαρχείο να παρουσιάσουν τα αιτήματα τους αλλά παρόλο που ο δήμαρχος έκφρασε την υποστήριξη του, οι τοπικές αρχές δεν έχουν το δικαίωμα  να σταματήσουν τη λειτουργία της εφαρμογής.

Ένας οδηγός δήλωσε ότι η Uber και οι παρόμοιες εφαρμογές αποφεύγουν τους κανονισμούς και τα θέματα αδειοδότησης που πρέπει να ακολουθούν όλα τα ταξί.

“Ζητάμε η Uber, ως εφαρμογή ή ως δραστηριότητα, να πάψει να λειτουργεί. Έχει εφαρμόσει ένα διπλό πρότυπό. Τίποτα δεν ισχύει για αυτή ενώ τα πάντα ισχύουν για εμάς!”

Ένας άλλος οδηγός εκτίμησε ότι η εφαρμογή παίρνει το 50-60% των διαδρομών ταξί. “Δυστυχώς γι’ αυτούς δουλεύει πολύ καλά αντίθετα με εμάς”, δήλωσε.

Η εταιρία έχει 1.200 οδηγούς και 80.000 χρήστες στη Βουδαπέστη!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS