ΑρχικήinetΤο Facebook Android app αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας με Tor

Το Facebook Android app αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας με Tor

Οι χρήστες των Android που ανησυχούν για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων έχουν τώρα ένα νέο και εξαιρετικά ασφαλή τρόπο για να χρησιμοποιούν το Facebook.
Η εφαρμογή του Facebook στο Android τώρα υποστηρίζει την περιήγηση μέσω Tor, όπως ανακοίνωσε το κοινωνικό δίκτυο χθες Τρίτη. Το χαρακτηριστικό, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, σας επιτρέπει να κρυπτογραφήσετε τη δραστηριότητα περιήγησής σας ενώ χρησιμοποιείτε το Facebook Android app.

Το Facebook Android app αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας με Tor
Το Facebook πρώτο εισήγαγε την υποστήριξη για Tor το 2014, αλλά υποστηριζόταν μόνο μέσω browser. Μετά τη χθεσινή ενημέρωση, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε το Tor απευθείας από το Android app.
Το Tor είναι ένα εργαλείο που διατηρεί την ανωνυμία της δραστηριότητα σας στο Internet, έτσι οι ιστοσελίδες δεν είναι σε θέση να παρακολουθούν τι κάνετε. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για να επιτρέπει την πρόσβαση σε μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες και υπηρεσίες σε χώρες όπου το Διαδίκτυο λογοκρίνεται. Ενώ οι περισσότεροι χρήστες του Facebook πιθανότατα δεν θα χρειαστούν την επιπλέον ασφάλεια που προσφέρει το Tor, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ακτιβιστές και τους άλλους που ανησυχούν για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τη λογοκρισία στο διαδίκτυο.
Το νέο, πειραματικό, χαρακτηριστικό του Android ξεκίνησε ως ένα έργο μιας καλοκαιρινής πρακτικής, όπως δήλωσε το Facebook καθώς ανακοίνωνε την είδηση.

Για να επωφεληθείτε από τη λειτουργία, οι χρήστες του Android θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Orbot Proxy app, το οποίο επιτρέπει στις υπηρεσίες να συνδέονται με το Tor.

Για να επωφεληθείτε από τη λειτουργία, οι χρήστες του Αndroid θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Orbot Proxy app, το οποίο επιτρέπει στις υπηρεσίες να συνδέονται με το Tor. Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Facebook Over Tor” στις ρυθμίσεις του app. (Το Tor Project έχει δημιουργήσει πιο λεπτομερείς οδηγίες στην ιστοσελίδα του.)

Όπως με τα περισσότερα νέα χαρακτηριστικά, το Facebook λέει ότι η Tor υποστήριξη θα χρειαστεί μερικές ημέρες για να είναι διαθέσιμη σε όλους, έτσι οι νέες ρυθμίσεις μπορεί να μην εμφανιστούν αμέσως στην εφαρμογή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS