ΑρχικήsecurityH Cryptsy ισχυρίζεται πως έγινε hacked- εκατομμύρια Bitcoin χάθηκαν!

H Cryptsy ισχυρίζεται πως έγινε hacked- εκατομμύρια Bitcoin χάθηκαν!

Η Cryptsy, η πρώτη στον κόσμο εταιρεία Bitcoin και ψηφιακού συναλλάγματος ισχυρίζεται ότι έγινε hacked. Περίπου 13.000 BTC ($ 7.5 εκατομ. δολάρια) και 300.000 LTC ($ 2.08 εκατομ. δολάρια) έχουν κλαπεί.

H Cryptsy ισχυρίζεται πως έγινε hacked- εκατομμύρια Bitcoin χάθηκαν!

Σύμφωνα με επίσημη blog post της Cryρtsy, ο developer Lucky7Coin έχει τοποθετήσει μια IRC backdoor στον κωδικό του wallet, που μπόρεσε να λειτουργήσει ως ένα είδος Trojan, ή command and control unit.

Το ζήτημα ξεκίνησε ενάμιση χρόνο πριν στην Cryptsy, αλλά τώρα βγήκε στην επιφάνεια, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα όπως το γιατί οι πελάτες δεν ειδοποιούνται αμέσως και γιατί η εταιρεία επέτρεψε την συνέχιση διακίνησης των κεφαλαίων τους.

https://www.secnews.gr/100411/program-languages-that-generate-most-software-security-bugs/Δείτε επίσης: Ποια γλώσσα προγραμματισμού υποφέρει απ’τα περισσότερα security bugs?

Ο Big Vern προσπάθησε να εμπλέξει το FBI στο θέμα, αλλά δεν έχει λάβει καμία βοήθεια από αυτούς. Το ζήτημα της Cryρtsy διευρευνάται τώρα από το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η Cryptsy χρωστά περίπου 10.000 BTC στους πελάτες της και ο Big Vern έχει μόνο τρεις τρόπους για να λύσει αυτό το πρόβλημα.

1 Να τερματίσετε τη λειτουργία του website και να κυρήξει πτώχευση, επιτρέποντας στους χρήστες να υποβάλουν αιτήσεις μέσω της διαδικασίας πτώχευσης και να αφήσει το δικαστήριο να προχωρήσει στις εκταμιεύσεις.

2 Κάποιος άλλος να αγοράσει και να τρέξει την Cryρtsy.

3 Αν με κάποιο τρόπο καταφέρει να αποκτήσει εκ νέου τα κλεμμένα κεφάλαια, τότε θα επιτραπεί η επεξεργασία όλων των αιτημάτων ανάληψης.

https://www.secnews.gr/100472/duckduckgo-taunts-google/btn-large” variation=”btn-info”]Διαβάστε: Πως και γιατί το DuckDuckGo trollάρει την Google;

Big Vern ψάχνει για κάποια βοήθεια από τους ηγέτες της bitcoin κοινότητας με σκοπό να συμμετάσχουν σε μια συμβουλευτική επιτροπή για τη διατήρηση των λειτουργικών της Cryρtsy.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS