ΑρχικήinetΜερικά tricks για τη χρήση Gmail Φακέλων αντί Ετικετών

Μερικά tricks για τη χρήση Gmail Φακέλων αντί Ετικετών

Με τον τρόπο που μπορεί να οργανωθεί το Gmail, μια ετικέτα μπορεί να είναι μια ετικέτα, αλλά μπορεί επίσης να είναι και ένας φάκελος.

Το Gmail μπορεί να μπερδέψει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν άλλους φορείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και η έννοια των ετικετών προκαλεί μεγάλη σύγχυση. Οι ετικέτες δεν συμπεριφέρονται πάντα σαν τους φακέλους, αλλά μερικές φορές το κάνουν. Επειδή μπορείτε να επισυνάψετε πολλαπλές ετικέτες επάνω σε μία συνομιλία, έχετε πολύ περισσότερες επιλογές.

(Θυμηθείτε ότι το GmaiΙ, εξ ορισμού, οργανώνει όχι με βάση τα μεμονωμένα μηνύματα, αλλά με βάση τις συνομιλίες, καθεμία από τις οποίες περιέχει ένα αρχικό μήνυμα και όλες τις απαντήσεις σε αυτό το μήνυμα.)

Μερικά tricks για τη χρήση Gmail Φακέλων αντί Ετικετών

Σε έναν φορέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζεται στους φακέλους, όπως το Outlook, μπορείτε να μετακινήσετε ένα email από το φάκελο των εισερχομένων σας, ας πούμε, σε ένα φάκελο με όνομα SecNews. Όταν το κάνετε αυτό, το μήνυμα εξαφανίζεται από τα Εισερχόμενα. Σαν ένα φυσικό αντικείμενο, δεν μπορεί να είναι σε δύο μέρη ταυτόχρονα.

Αλλά μπορείτε να βάλετε οποιονδήποτε αριθμό ετικετών σε ένα φυσικό αντικείμενο και σε μια συνομιλία GmaiΙ. Μπορείτε να βάλετε μια ετικέτα «SecNews» σε μια συζήτηση και θα εμφανίζεται και στον φάκελο SecNews και στα Εισερχόμενα.

Αν δεν το θέλετε στο φάκελο Εισερχομένων, απλά κάντε κλικ στο κουμπί «Αρχείο». Μπορείτε να αρχειοθετήσετε ακόμα μια συνομιλία χωρίς ετικέτες.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις ετικέτες σαν φακέλους και το GmaiΙ κάνει αυτό το σενάριο εύκολο. Η γραμμή εργαλείων του Gmail έχει ένα εικονίδιο «Μετακίνηση στο» που μοιάζει με Φάκελο και ένα αντίστοιχο εικονίδιο «Ετικέτες» που μοιάζει με μια ετικέτα.

Όταν χρησιμοποιείτε το εργαλείο «Ετικέτες», το Gmail αναθέτει την ετικέτα που επιλέγετε στη συνομιλία. Άλλες ετικέτες, συμπεριλαμβανομένου των Εισερχομένων, παραμένουν.

Αλλά όταν χρησιμοποιείτε το εργαλείο «Μετακίνηση στο» αναθέτει την ετικέτα που του επιλέξατε  για τη συγκεκριμένη συνομιλία και αφαιρεί όλες τις υπάρχουσες. Πιο γενικά μιλώντας, και αν όχι με τεχνικές ανακρίβειες, το μετακινεί σε έναν άλλο φάκελο.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν σύρετε ένα μήνυμα στη λίστα ετικετών στο αριστερό πλαίσιο. Σύρετε ένα μήνυμα στο SecNews και το GmaiΙ θα προσθέσει την ετικέτα SecNews και παράλληλα θα αφαιρέσει όλες τις άλλες ετικέτες, συμπεριλαμβανομένων των Εισερχομένων. (Δυστυχώς, όταν σύρετε από μια άλλη ετικέτα στα Εισερχόμενα, και οι δύο ετικέτες παραμένουν στη συνομιλία.)

Μην χάσετε, λοιπόν, την ευκαιρία να οργανώσετε τα email σας. Ξεκινήστε τώρα κιόλας!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS