ΑρχικήinetΦυσικός φτιάχνει Supercomputer από παλιά PlayStations! Εντυπωσιακό!

Φυσικός φτιάχνει Supercomputer από παλιά PlayStations! Εντυπωσιακό!

Φυσικός φτιάχνει Supercomputer από παλιά PlayStations! Εντυπωσιακό!

O Gaurav Khanna με το Supercomputer του στο University of Massachusetts

Tα PlayStations σας είναι πιο δυνατά από όσο θα μπορούσατε ποτέ να σκεφτείτε. Νομίζω ότι το έχουμε συνειδητοποιήσει όταν η NASA δήλωσε πως το πιο διάσημο διαστημόπλοιο αυτής της γενιάς, New Horizons, χρησιμοποιεί πειραγμένη έκδοση CPU ενός Original PlayStation σας. Μια ακόμη ιδιοφυία χρησιμοποίησε την δύναμη του PlayStation για να χτίσει έναν υπερυπολογιστή.

Ένας φυσικός που ασχολείται κυρίως με τις μαύρες τρύπες από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, ο Gaurav Khanna, έχει χτίσει έναν ισχυρό Supercomputer από την PlayStation (PS3) κονσόλα του, με σκοπό να τον βοηθήσει στην έρευνά του σχετικά με τις μαύρες τρύπες. Ο Gaurav έχει ως στόχο να βρει την καμπυλότητα των βαρυτικών κυμάτων στο χωροχρόνο που οφείλεται σε κάποια βίαιη εκδήλωση, όπως η σύγκρουση δύο μαύρων τρυπών.

https://www.secnews.gr/100341/10-year-kid-scores-100-percent-in-java-exam-completes-150-minute-paper-just-in-18-minutes/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε ακόμα: Ο 10χρονος ‘Java Champion’ σκόραρε 100% σε 18 μόλις λεπτά!

Οι υπολογισμοί του υπερέβησαν το όριο του κανονικού υπολογιστή και έτσι ο Khanna αισθάνθηκε σύντομα την ανάγκη για μια καλύτερη μηχανή. Δεδομένου ότι ένας υπερυπολογιστής κοστίζει μια περιουσία, αποφάσισε να χτίσει έναν. Οι υπερυπολογιστές εργάζονται στη γενική αρχή της διασύνδεσης πολλών υπολογιστών μαζί σε ένα ενιαίο δίκτυο και ο Gaurav εφάρμοσε την ίδια αρχή με τα PlayStations (PS3).

Το Πανεπιστήμιο συνέδεσε 16 κονσόλες Sony PlayStation μέσω του Διαδικτύου και τις τροφοδότησε με Linux. Γνωρίζουμε ήδη πως 496 από τους 500 κορυφαίους υπερυπολογιστές του κόσμου χρησιμοποιούν Linux. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας αυτοσχέδιος υπερυπολογιστής που έχει ταχύτητα επεξεργασίας αυξημένη σχεδόν κατά 10.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ακολούθησε την τεχνική του Khanna και έχτισε τον δικό της υπερυπολογιστή χρησιμοποιώντας 1.760 gaming consoles για την διαδικασία επεξεργασίας εικόνας ραντάρ 2010.

https://www.secnews.gr/100351/now-boost-your-wifi-signal-with-a-beer-can/btn-large” variation=”btn-info”]Μάθετε πως να Boostάρετε το σήμα του WiFi σας με ένα κουτάκι μπύρας!

Ο ίδιος αποκάλυψε τα σχέδιά του να χτίσει έναν άλλο υπερυπολογιστή χρησιμοποιώντας το PC graphic cards. Αυτός ο υπερυπολογιστής υποτίθεται ότι θα είναι τόσο ισχυρός όσο ένας υπολογιστής από 20 PS3s.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS