ΑρχικήsecurityΗ Kali Linux Rolling Edition επιτέλους διαθέσιμη!

Η Kali Linux Rolling Edition επιτέλους διαθέσιμη!

H Offensive Security ανακοίνωσε στις 21 Ιανουαρίου 2016, ότι το δημοφιλές penetration testing λειτουργικό τους σύστημα, το Kali Linux, πρόκειται να δεχθεί μια rolling release έκδοση, μετά από το αίτημα πολλών χρηστών.

Η Kali Linux Rolling Edition επιτέλους διαθέσιμη!

 

Η Κali Linux 2016.1 είναι η πρώτη έκδοση του Κali Linux Rolling Edition και έρχεται μετά από πέντε μήνες αναλυτικού ελέγχου, φέρνοντάς σας τα τελευταία και μεγαλύτερα penetration testing εργαλεία, καθώς και μια νέα βάση συγχρονισμένη με τα upstream software repositories του σταθερού Debian GNU / Linux 9.0 “Stretch” (Testing) λειτουργικού συστήματος.

«Η σημερινή μέρα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς με την πρώτη δημόσια έκδοση του Κali Linux Rolling Edition μας. Η Κali άλλαξε σε ένα rolling release μοντέλο, στο παρελθόν όταν κυκλοφόρησε η έκδοση 2.0 (κωδική ονομασία “SANA”), όμως η rolling release ήταν διαθέσιμη μόνο μέσω μιας αναβάθμισης από 2.0 έως και την Κali-rolling για μια επίλεκτη γενναία ομάδα», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Κάποιοι θα πουν ότι οι rolling releases δεν είναι καλές, αλλά πολλοί από εσάς θα πρέπει να συμφωνήσουν στο γεγονός ότι η Κali Linux Rolling Edition θα έχει πάντα τα τελευταία και μεγαλύτερα penetration testing εργαλεία, καθώς η Offensive Security θα προσπαθήσει να ενημερώσει όλα τα προεγκατεστημένα πακέτα στις τελευταίες διαθέσιμες εκδόσεις τους.

Επίσης, στη νέα Κali Linux 2016.1 ενημέρωση υπάρχει διαθεσιμότητα της Κali Linux Package Tracker, ένα online εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την εξέλιξη του Κali Linux λειτουργικού συστήματος μέσω ενός ισχυρού web-based interface ή μέσω e-mails. Υπήρξαν, επίσης, κάποιες σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης των VMware εργαλείων για τους επισκέπτες.

Η διαδικασία αναβάθμισης είναι αρκετά εύκολη

Τέλος, παρακαλούμε ενημερώστε όσους από τους γνωστούς θα ήθελαν να μεταβούν από το στατικό release Κali 2.0 στη νέα Κali Linux Rolling Edition ότι η διαδικασία αναβάθμισης είναι αρκετά εύκολη. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εκτελέσουν τις ακόλουθες εντολές, μία προς μία, πατώντας Enter μετά κάθε μία, σε ένα τερματικό με εξομοιωτή εφαρμογών.

 

</> CODE

cat << EOF > /etc/apt/sources.list

deb http://http.kali.org/kali kali-rolling main non-free contrib

EOF

apt-get update apt-get dist-upgrade # get a coffee, or 10.

reboot

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS