ΑρχικήsecurityΝα τι ζητά ο εκβιαστής του Ashley Madison από ένα μέλος

Να τι ζητά ο εκβιαστής του Ashley Madison από ένα μέλος

elite-daily-Ashley-Madison2-800x400

Αυτή είναι η επιστολή εκβιασμού που λαμβάνουν τα μέλη του Ashley Madison για να καταβάλουν λύτρα των $ 2000 bitcoins

Τον Αύγουστο του 2015, χάκερς που ανήκουν στην Impact Team χάκαραν την ιστοσελίδα online μοιχείας και έκλεψαν αρκετά δεδομένα χρηστών που είναι αποθηκευμένα online. Τα στοιχεία περιλάμβαναν λεπτομέρειες των μελών του Ashley Madison συμπεριλαμβανομένου του τι τους αρέσει και τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Τα στοιχεία που διέρρευσαν οδήγησαν σε πολλά προβλήματα για πολλά μέλη του site με εκθέσεις να αναφέρουν αυτοκτονίες δύο ατόμων. Όταν το AM χακαρίστηκε το περασμένο έτος, τα μέλη του είχαν δύο επιλογές – να ομολογήσουν στο άλλο τους μισό, ή να μείνουν ήρεμοι και να ελπίζουν ότι θα γλυτώσουν.

Ωστόσο, εκείνοι που επέλεξαν να παραμείνουν ήρεμοι παρέλαβαν χρηματικές απαιτήσεις από άγνωστους εκβιαστές. Ακόμα και μετά από σχεδόν 6 μήνες, το χακάρισμα στο Ashley Madison συνεχίζει να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους σαν δαμόκλειος σπάθη.

Ένα μέλος του AM έλαβε μια τέτοια επιστολή και αποφάσισε να τη μοιραστεί στην ιστοσελίδα Graham Cluley ώστε να τη δει και ο κόσμος. Τα προσωπικά του στοιχεία, καθώς και εκείνα ενός άλλου χρήστη θύματος, έχουν κρυφτεί αλλά μπορείτε να δείτε το υπόλοιπο της επιστολής.

Η επιστολή, στην οποία το όνομα του χρήστη έχει σβηστεί για να αποτραπεί η διέρρευση της ταυτότητάς του, απαιτούσε να πληρώσει $ 2000 σε Bitcoin για να αποφύγει ο εκβιαστής να δημοσιοποιήσει το όνομά του στους συγγενείς και τους αγαπημένους του. Ο εκβιαστής έδωσε στο μέλος 10 ημέρες για να πληρώσει τα λύτρα ή αλλιώς…!

“Βλέπετε, [….], εάν δεν συμμορφωθείτε με το αίτημά μου δεν πρόκειται απλώς να γελοιοποιήσω εσάς, αλλά ταυτόχρονα και αυτούς που αγαπάτε ή γνωρίζεται.”

Αν είχατε εγγραφεί στο Ashley Madison και λαμβάνατε μια επιστολή όπως αυτή, τι θα κάνατε;

blackmail-letter-3-Ashley

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS