ΑρχικήinetΤο καινούριο κέντρο δεδομένων του Facebook θα προκαλέσει πονοκέφαλο στις υπόλοιπες εταιρίες!

Το καινούριο κέντρο δεδομένων του Facebook θα προκαλέσει πονοκέφαλο στις υπόλοιπες εταιρίες!

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα καινούριο κέντρο δεδομένων στο Clonee της Ιρλανδίας με το όνομα EU2, το δεύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το πρώτο που άνοιξε στη Σουηδία!

facebook

Αυτό το καινούριο κέντρο είναι το 6ο συνολικά του Facebook και δείχνει την αυξανόμενη ανάγκη του κοινωνικού δικτύου για υποδομές που θα φιλοξενούν όλες αυτές τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα likes. Αλλά υπάρχει κάτι διαφορετικό σε αυτό το κέντρο που θα απασχολήσει τις υπόλοιπες εταιρίες τεχνολογίας!

Πρώτα απ ‘όλα, αυτό το κέντρο δεδομένων θα λειτουργεί με 100% καθαρή, ανανεώσιμη αιολική ενέργεια. Δεύτερον, και πιο σημαντικό, το EU2 είναι το πρώτο κέντρο δεδομένων του Facebook, και ως εκ τούτου του κόσμου που θα τροφοδοτείται 100% από την τεχνολογία Open Compute Project.

Η τεχνολογία Open Compute Project ή OCP είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το Facebook το 2011 και άλλαξε εντελώς τον τρόπο που λειτουργούν οι servers και τα hardwares δικτύου ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στην νέα εποχή του Διαδικτύου.

Αυτό κάνει νευρικές εταιρίες που είναι στην αγορά δεκαετίες όπως η Cisco αφού η OCP έχει τη δυνατότητα να παρέχει στην επικερδή αγορά μια φτηνότερη, ευέλικτη κι εναλλακτική λύση. Στο μεταξύ κι άλλες εταιρίες όπως η Microsoft έχουν ξεκινήσει με κάποιες έννοιες της τεχνολογίας OCP στα προϊόντα τους.

Το Facebook ήδη είναι πελάτης εταιριών όπως η Cisco και η Arista Networks για τα ήδη υπάρχοντα κέντρα δεδομένα του προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την καινούρια τεχνολογία για να μειώσει την εξάρτηση του από άλλες εταιρίες. Στα μέσα του 2015, το κοινωνικό δίκτυο δήλωσε ότι η OCP έχει μειώσει 2 δις δολάρια τα λειτουργία κόστη.

Με το EU2 η μεγάλη εταιρία έχει τουλάχιστον μια εγκατάσταση δεδομένων που έχει χτιστεί από το μηδέν χρησιμοποιώντας τεχνολογία OCP. Αν λειτουργήσει και δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το αντίθετο λογικά θα το ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες. Σίγουρα όλες οι εταιρίες τεχνολογίας θα παρακολουθούν με ενδιαφέρον!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS