ΑρχικήsecurityΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορεί Link που Crashάρει & κάνει Reboot το iPhone σας!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορεί Link που Crashάρει & κάνει Reboot το iPhone σας!

Προσοχή! Κυκλοφορεί Link που Crashάρει & κάνει Reboot το iPhone σας

Ένα νέο prank website κυκλοφορεί στο Twitter, το Facebook και άλλα social media platform που θα μπορούσε να crashάρει το iPhone ή το iPad σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορεί Link που Crashάρει & κάνει Reboot το iPhone σας!

Αν τύχει και συναντήσετε ένα link προς το crashsafari.com, σας συμβουλεύουμε να μην το ανοίξετε με το iPhone, το iPad ή ακόμα και το Mac σας. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει crashάρισμα του Safari application, αναγκάζοντας πιθανότατα την Apple συσκευή σας να κάνει restart.

Επί του παρόντος, οι χρήστες διαδίδουν το σύνδεσμο για το CrashSafari.com μέσω του Twitter χρησιμοποιώντας URL shortener, και οι χρήστες εξαπατώνται να κάνουν κλικ πάνω του χωρίς να το γνωρίζουν.

https://www.secnews.gr/100598/%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-skype-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7/Δείτε πως μπορείτε να Απενεργοποιήσετε το αυτόματο ξεκίνημα του Skype στα Windows 10

Το prank website (crashsafari.com) δημιουργεί μια γελοία μακρύ, και αυξανόμενο string χαρακτήρων και στη συνέχεια κάνει overload αυτό το text string στο address bar του default browser της Apple, το Safari.

Το site code του Crash Safari είναι πολύ απλός και περιλαμβάνει:
Ένα Header Title που ποτέ δεν θα δείτε στην πραγματικότητα γιατί ο browser crashάρει.
Ένα «μικρό κομμάτι» JavaScript, το οποίο κάνει το Safari να παγώσει.

Το Safari προσπαθεί απεγνωσμένα να επεξεργαστεί το μακρύ string, προκαλώντας υπερθέρμανση στο iPhone, με αποτέλεσμα να crashάρει και να κάνει reboot.

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στα iPads που επίσης έχουν Safari browser. Παρόλ’ αυτά, ακόμη και οι Android συσκευές που τρέχουν Chrome υπερθερμαίνονται κατά την επίσκεψή τους στο εν λόγω website.

https://www.secnews.gr/100613/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%86%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bb%cf%8c-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9/Δείτε ακόμα: Ανακαλύφθηκε ένα απλό αλλά αποτελεσματικό Linux Backdoor Trojan

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS