ΑρχικήinetΚαι η σειρά της Γαλλίας: Διαδηλώσεις οδηγών ταξί κατά της Uber!

Και η σειρά της Γαλλίας: Διαδηλώσεις οδηγών ταξί κατά της Uber!

Τα συνδικάτα ταξί σε όλη τη Γαλλία έχουν κηρύξει απεργία κι έχουν κλείσει κεντρικούς δρόμους στο Παρίσι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για εφαρμογές όπως η Uber!

CZmQJ3FW0AAgvya

Δεν είναι η πρώτη χώρα η Γαλλία που διαμαρτύρεται για την υπηρεσία. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μεγάλη διαμαρτυρία στη Βουδαπέστη! Διαβάστε το σχετικό άρθρο του SecNews εδώ:

https://www.secnews.gr/100480/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-uber-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%AF%CE%B4/btn-medium” variation=”btn-danger”]Οδηγοί ταξί απεργούν για την Uber! Θα γίνει το ίδιο και με Taxibeat;

Χιλιάδες οδηγοί ταξί αναμένονται να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις σε όλο το Παρίσι σήμερα διαταράσσοντας την κυκλοφορία προς και από τα δυο μεγάλα αεροδρόμια της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι διαδηλωτές ήδη έκαψαν λάστιχα σε μια μεγάλη οδική αρτηρία στο δυτικό μέρος του Παρισιού και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διασκορπίσει τους οδηγούς. Δύο οδηγοί τραυματίστηκαν κι έγιναν 20 συλλήψεις μέχρι στιγμής!

Uber

Τα συνδικάτα ζητούν να δοθεί τέλος σε υπηρεσίες όπως η Uber. To CGT Taxis ένα από τα συνδικάτα που οργάνωσε τη σημερινή διαδήλωση ανέφερε ότι τα έσοδα του μειώθηκαν κατά 40% μετά την είσοδο τέτοιων εφαρμογών στην αγορά. Άλλοι έχουν υπολογίσει τις απώλειες τους μεταξύ του 20 και 30%.

Οι διαδηλώσεις αυτές συμπίπτουν με μια σειρά άλλων απεργιών στη Γαλλία από ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δημόσιους υπάλληλους και οι εκπαιδευτικούς. Και πριν περίπου ένα χρόνο τα γαλλικά συνδικάτα των ταξί πραγματοποιήσαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα εναντίον της low-cost υπηρεσίας UberPop η οποία συνδέει επιβάτες με μη επαγγελματίες οδηγούς. Οι απεργίες πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου και κατέληξαν σε βίαια επεισόδια αφού οδηγοί ταξί έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με οδηγούς Uber. H Uber ανέστειλε τη λειτουργία της UberPop μετά τα συμβάντα του Ιουνίου κι επίσημα απαγορεύτηκε με δικαστική απόφαση τον Σεπτέμβριο.

CZock9yWAAA5GpX

Όμως η εταιρία συνέχισε να προσφέρει τις παραδοσιακές της υπηρεσίες όπως η UberX στη Γαλλία. Οι εταιρίες ταξί υποστηρίζουν ότι ούτε αυτές τηρούν τους κανόνες σχετικά με το ποιος μπορεί να μεταφέρει επιβάτες με χρήματα.

Από την πλευρά της η μεγάλη εταιρία δήλωσε ότι αυτές οι διαμαρτυρίες γίνονται γιατί οι οδηγοί φοβούνται τον ανταγωνισμό και προσπαθούν να φοβίσουν τους ανθρώπους που θέλουν να οδηγήσουν με την Uber. Επίσης είπε ότι βοηθάει χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν από την διαδικασία απόκτησης επίσημης άδειας οδήγησης ταξί αλλά οι διαμαρτυρίες εμποδίζουν κι αυτές τις προσπάθειες.

CZodAviWAAIYiYA

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS