ΑρχικήinetΤο Google Street View μας προσφέρει μια βόλτα στο Guggenheim Museum

Το Google Street View μας προσφέρει μια βόλτα στο Guggenheim Museum

Το να ταξιδέψει κανείς στη Νέα Υόρκη για να επισκεφθεί πολλά επικά μουσεία της πόλης δεν είναι κάτι που θα το χαρακτήριζε κανείς προσιτό οικονομικά και αυτός είναι και ο λόγος που μια νέα περιοδεία σε απευθείας σύνδεση από το φημισμένο Μουσείο Guggenheim θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο Google Street View.

Το Google Street View μας προσφέρει μια βόλτα στο Guggenheim Museum

Έχοντας τραβηχτεί χρησιμοποιώντας τρίποδο για τις κάμερες, Street View κάμερες τρόλεϊ, ακόμη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), ο καθένας με πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορεί να εξερευνήσει τη γνωστή σπειροειδή σκάλα του μουσείου, η οποία έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες ταινίες.

Με την πλοήγηση σε ένα ειδικό site που δημιούργησε η Google, οι χρήστες μπορούν ουσιαστικά να περιηγηθούν μέσα στις αίθουσες του μουσείου και να κοιτάξουν μέσα από την κατασκευή του Frank Lloyd Wright που έχει σχεδιάσει έναν κυκλικό φεγγίτη (γνωστό στο μουσείο ως Oculus).

gug2

Μόλις ξεκινήσετε το εικονικό ταξίδι σας, μπορείτε να δείτε μέχρι και περίπου 120 έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής έκθεσης από το περασμένο έτος που ονομάζεται “Storylines: Contemporary Art at the Guggenheim”. Εκτός από την έκθεση του 2015, οι χρήστες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στην έκθεση του μουσείου του 2013 “No Country: Contemporary Art For South and Southeast Asia.”

Ένα είδος εικονικού ανελκυστήρα, ακριβώς κάτω από τη διεπαφή ελέγχου πλοήγησης, σας επιτρέπει να προχωρήσετε αμέσως από τον πρώτο όροφο του μουσείου στον έκτο με τον ίδιο τρόπο, όπως θα κάνατε με ένα κανονικό ανελκυστήρα.

gug3

Σε αντίθεση με ορισμένες από τις πιο πρόσφατες εικονικές περιηγήσεις της Google, αυτή δεν περιλαμβάνεται ζωντανό βίντεο και ανθρώπινους επιμελητές. Αλλά αν έχετε συνηθίσει να εξερευνάτε περιοχές μέσω του χαρακτηριστικού Street View των Google Maps, η παρουσίαση και η διασύνδεση αυτή θα φανεί απίστευτα οικεία.

Ξεκίνησε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Google, νωρίτερα αυτό το έτος η online παρουσίαση του Guggenheim θα προσθέσει καλλιτέχνες από τη Βόρεια Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS