ΑρχικήsecurityΜια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις υπέστη το Ισραήλ!

Μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις υπέστη το Ισραήλ!

Ο υπουργός Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Yuval Steinitz είπε στους συμμετέχοντες του CyberTech 2016 στο Tel Aviv ότι η Ισραηλινή Δημόσια Αρχή Ηλεκτρικής Ενέργειας υπέστη μια σοβαρή επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Ισραήλ

Οι επιτιθέμενοι χτύπησαν την Δημόσια Αρχή με ένα κακόβουλο λογισμικό που προκάλεσε προβλήματα στα εσωτερικά συστήματα και κάποια αυτά εξακολουθούν και τώρα να μην δουλεύουν σωστά!

Ο υπουργός δήλωσε την Τρίτη ότι οι υπάλληλοι προσπαθούν να το εξουδετερώσουν κι εντωμεταξύ η Jerusalem Post περιγράφει το περιστατικό ως μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν συμβεί στο Ισραήλ.

“Χθες εντοπίσαμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχουμε βιώσει”, είπε ο Steinitz. “Ο ιός έχει ήδη αναγνωριστεί και το κατάλληλο λογισμικό έχει ήδη ετοιμαστεί για να τον εξουδετερώσει. Έπρεπε να παραλύσουμε πολλούς από τους υπολογιστές της Ισραηλινής Αρχής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Χειριζόμαστε την κατάσταση κι ελπίζω ότι σύντομα το πρόβλημα να λυθεί αλλά δυστυχώς τώρα πολλοί υπολογιστές δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε.”, αναφέρει το άρθρο την Τρίτη από την εφημερίδα Times του Ισραήλ.

Η επίθεση εντοπίστηκε την Δευτέρα όταν η θερμοκρασία στην Ιερουσαλήμ είχε πέσει κάτω από το μηδέν και αυτό προκάλεσε ρεκόρ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Σε απάντηση το εθνικό Γραφείο Διαδικτύου του Ισραήλ έκλεισε τμήματα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ.

Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι δύσκολο να αποδοθεί η επίθεση σε κάποιον συγκεκριμένο δράστη. Ο Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας δεν εντόπισε κανέναν δράστη και πιθανόν πρέπει να περιμένουμε για περεταίρω ανάλυση του λογισμικού.

Η επίθεση εγείρει την προσοχή σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας υποδομών ζωτικής σημασίας παγκοσμίως. Ο Steinitz πρόσθεσε ότι η επίθεση ήταν ένα παράδειγμα της ευαισθησίας των υποδομών σε κυβερνοεπιθέσεις και δείχνει πόσο σημαντικό είναι να προετοιμαζόμαστε για τέτοια περιστατικά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS