ΑρχικήsecurityΜπορείς να hackάρεις ένα pc κοιτώντας το? | Τι είναι Visual Hacking?

Μπορείς να hackάρεις ένα pc κοιτώντας το? | Τι είναι Visual Hacking?

“Μπορείς να hackάρεις έναν υπολογιστή απλά κοιτώντας τον!” – Τι είναι το Visual Hacking?

Μπορείς να hackάρεις ένα pc κοιτώντας το? | Τι είναι Visual Hacking?

Το ‘Visual Hacking’ είναι σχετικά νέος όρος που θα πρέπει σιγά σιγά να συνηθίσετε και να προσθέσετε στο λεξιλόγιό σας. Όταν αναλύσουμε το νόημά του, τότε ίσως σκεφτείτε πως δεν είναι κάποιου είδους “hacking”. Αλλά, καθώς οι απειλές για την ασφάλειά μας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο καθημερινά, η οπτική του hacking γίνεται ένα τρομακτικό θέμα και θα πρέπει να λαμβάνουμε ορισμένα βασικά βήματα για την αποτελεσματικότερη ασφάλειά μας.

Σύμφωνα με τις ιδιοφυΐες του τμήματος ασφαλείας της HP, αν κάποιος είναι σε θέση να διαβάσει τι υπάρχει στην οθόνη σας τότε πρόκειται για την περίπτωση του ‘Visual Hacking’. Μετά την κλοπή ορισμένων πληροφοριών με την βοήθεια οπτικών μέσων, το Hacking της ψηφιακής ζωής κάποιου γίνεται ευκολότερη.

https://www.secnews.gr/100693/x-files-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-cia/btn-large” variation=”btn-info”]Διαβάστε: Εκατοντάδες μυστικών «X-Files» κυκλοφόρησαν από τη CIA

“Με όλο και περισσότερους υπολογιστές να χρησιμοποιούνται σε δημόσιους χώρους, το visual hacking – η πράξη δηλαδή της συλλογής εμπιστευτικών πληροφοριών κοιτάζοντας την οθόνη κάποιου άλλου – είναι υψίστης σημασίας κίνδυνος για την ασφάλεια στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον», λέει ένα στέλεχος της HP.

Στο ανταγωνιστικό σύγχρονο περιβάλλον που ζούμε, οι laptop users δεν έχουν επίγνωση του ποιος μπορεί να κοιτάζει την οθόνη τους. Αυτός είναι ένας τρόπος για να συγκεντρώσει ένας χάκερ τα credentials του χρήστη απλά παρατηρώντας και έτσι το visual hacking γίνεται μια επικίνδυνη απειλή.

https://www.secnews.gr/100649/worlds-oldest-torrent-is-still-being-shared-after-12-years/Δείτε ακόμα: To παλιότερο torrent μετρά 12 χρόνια ζωής & γίνεται ακόμα Downloaded!

Όπως φαίνεται σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την HP και την 3M, περίπου το 90% των προσπαθειών υποκλοπής επιχειρηματικών πληροφοριών ήταν η επιτυχής χρήση μεθόδων visual hacking. Τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν τα login και access passwords των εργαζομένων, λίστες επαφών, δεδομένα καταναλωτών, οικονομικές πληροφορίες κ.λπ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS