ΑρχικήsecurityΝέο εργαλείο του Chrome βοηθάει να γίνουν πιο ασφαλείς οι ιστοσελίδες!

Νέο εργαλείο του Chrome βοηθάει να γίνουν πιο ασφαλείς οι ιστοσελίδες!

Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η μικρή πράσινη κλειδαριά που εμφανίζεται κατά καιρούς στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας; Σημαίνει Ασφάλεια και ο Chrome κάνει ευκολότερο για τους προγραμματιστές να βλέπουν πώς να κάνουν τους ιστοχώρους τους πιο ασφαλείς για τους χρήστες.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Chromium, το open-source browser πρότζεκτ, στο οποίο η Google βασίζει και τον Chrοme, ένα νέο πάνελ ασφαλείας έρχεται στα Chrοme Developer Tools που δίνει στους προγραμματιστές μια ανάλυση του τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν την πολυπόθητη πράσινη κλειδαριά.

Για τους χρήστες, η πράσινη κλειδαριά σημαίνει ηρεμία μυαλού – κατά την αποστολή σημαντικών δεδομένων, όπως πληρωμές ή προσωπικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο, η πράσινη κλειδαριά εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και δεν υπάρχουν τρίτοι που κοιτάζουν τις πληροφορίες σας.

Στον Chrοme, η πράσινη κλειδαριά σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα πληρεί ορισμένες προδιαγραφές ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής αξιόπιστου πιστοποιητικού διακομιστή, μια ασφαλή και ιδιωτική σύνδεση και ασφαλείς υποπόρους. Η νέα ενημερωμένη έκδοση επιτρέπει στους προγραμματιστές να δουν αν καθένα από αυτά τα πρότυπα πληρούνται ή όχι, πράγμα που τους επιτρέπει να καταλάβουν πώς να κρατήσουν ασφαλέστερες τις πληροφορίες σας κατά την περιήγησή σας στο site τους.

Νέο εργαλείο του Chrome βοηθάει να γίνουν πιο ασφαλείς οι ιστοσελίδες!

Η ασφάλεια αυτή μεταφράζεται σε “HTTPS” αντί για “HTTP” στη διεύθυνση URL, γεγονός που σηματοδοτεί ένα πρωτόκολλο ασφαλούς σύνδεσης μέσω του δικτύου.

«Το HTTPS διατηρεί την ακεραιότητα της ιστοσελίδας σας και εξασφαλίζει οι συνδέσεις με τους χρήστες σας να είναι κρυπτογραφημένες», έγραψαν οι υπάλληλοι της Google, Emily Stark και Lucas Garron, σε ένα blog.

Όχι μόνο η πράσινη κλειδαριά κάνει το web-surfing ασφαλέστερο, αλλά παίζει και ρόλο στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Σύμφωνα με ένα blog post του 2014 από την Google, ιστοσελίδες με πρωτόκολλο HTTPS λαμβάνουν μια ψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης, γεγονός που ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να προσπαθούν παραπάνω για την απόκτηση αυτής της πράσινης κλειδαριάς.

Το πάνελ ασφαλείας είναι διαθέσιμο σε beta έκδοση για τους προγραμματιστές για να ελέγξουν τις σελίδες τους και να προχωρήσουν γρηγορότερα τις επόμενες ημέρες!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS