ΑρχικήHow ToTorFlow|Ανοίξτε τον χάρτη+δείτε πως ταξιδεύουν τα ΤOR Data στον κόσμο!

TorFlow|Ανοίξτε τον χάρτη+δείτε πως ταξιδεύουν τα ΤOR Data στον κόσμο!

TorFlow Map – Aυτός ο χάρτης σας δείχνει πως ταξιδεύουν τα ΤOR Data ανά τον κόσμο!

TorFlow|Ανοίξτε τον χάρτη+δείτε πως ταξιδεύουν τα ΤOR Data στον κόσμο!

Το TOR είναι το πιο ευρέως διαδεομένο στον κόσμο εργαλείο ανωνυμίας. Έχει εξελιχθεί σε ένα ισχυρό δίκτυο που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Παραδόξως, το πρόγραμμα TOR είναι ‘διάφανο’ σχετικά με τη θέση των TOR nodes και των χιλιάδων μηχανημάτων που τροφοδοτούν το δίκτυο. Αυτή η μη κερδοσκοπική οργάνωση δημοσιεύει συχνά έναν ενημερωμένο κατάλογο για το εύρος ζώνης και τη θέση των υπολογιστών και των data centers που είναι διεσπαρμένα σε όλο τον κόσμο.

https://www.secnews.gr/100727/%ce%b4%ce%b1%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%bd%ce%b1/Διαβάστε ακόμα: Τα δακτυλικά σας αποτυπώματα μπορούν να υποκλαπούν ΚΑΙ απομακρυσμένα..

Χρησιμοποιώντας τα ίδια τα δημόσια δεδομένα, το TorFlow χαρτογραφεί τα TOR nodes του δικτύου και την ροή των δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Αυτή η κίνηση δεδομένων καταγράφεται με βάση τις IP addresses και το εύρος ζώνης των relay computers κατά την σύνδεση των χρηστών.

«Φυσικά ο στόχος είναι το Tor network να παραμείνει ανώνυμο,” αναφέρει ο David Schroh, ένας από τους δημιουργούς του TοrFΙοw. “Αλλά η απεικόνισή του θα σας βοηθήσει να δείτε πράγματα που δεν τα περιμένατε.»

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρώπη τρέφει μια πρωτοφανή αγάπη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ενώ οι ΗΠΑ έχει πάνω από 1.300 nodes από το σύνολο των 6.000, χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Αγγλία είναι τα μεγαλύτερα hubs.

Το TοrFΙοw map επίσης δείχνει την ανάπτυξη του TOR με το πέρασμα των χρόνων και την συνεχή του επέκταση σε χώρες της Ασίας αλλά και της Αφρικής.

tor-visualization-map-torflow-768x541

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TοrFΙοw map για να μάθετε περισσότερα για το TOR?

Η παραπάνω απεικόνιση δείχνει τη ροή πληροφοριών μεταξύ διαφόρων relay servers για μια επιλεγμένη ημέρα. Στην ζωντανή απεικόνιση του χάρτη, καθώς περνάτε πάνω από ένα κύκλο, φαίνονται περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, κάθε χρωματισμένη χώρα αντιπροσωπεύει μια περιοχή η οποία είναι υπεύθυνη για N client connections.

https://www.secnews.gr/100708/how-criminals-hack-your-chip-and-pin-card/ΔΕΙΤΕ: Πως οι εγκληματίες καταφέρνουν να Hackάρουν τις Chip & Pin κάρτες σας;

Μπορείτε να κάνετε κλικ στη χώρα για να δείτε τα distributions ανά στιγμή. Χρησιμοποιώντας το date slider στο κάτω μέρος, μπορείτε να επιλέξετε την ημερομηνία προσομοίωσης.

[Μάθετε περισσότερα στο GitHub repo ]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS