ΑρχικήinetΤα κινητά Windows έχουν αποτύχει!

Τα κινητά Windows έχουν αποτύχει!

Τα κινητά Windows είχαν ξεκινήσει ως μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση αντί για Android και iOS πριν από πέντε χρόνια.

Windows

Η Microsoft τοποθέτησε τη σειρά συσκευών Windows 7 ως το αληθινό τρίτο οικοσύστημα κινητών αλλά ήρθε η ώρα να παραδεχτεί ότι απέτυχε. Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο αυτών των συσκευών καρφώθηκε σήμερα. Η Microsoft πούλησε μόνο 4.5 εκατομμύρια συσκευές Lumia το τελευταίο τρίμηνο σε αντίθεση με τα 10,5 εκατομμύρια που είχε πουλήσει την ίδια εποχή πέρυσι. Αυτό σημαίνει 57% πτώση! Αλλά ακόμα και μια αύξηση 57% δεν θα ήταν αρκετή να σώσει την κατάσταση που βρίσκονται οι συσκευές αυτή τη στιγμή!

H Microsoft και η Nokia πούλησαν συνολικά 110 εκατομμύρια κινητά σε σύγκριση με 4,5 δισεκατομμύρια iOS και Android τηλέφωνα που πουλήθηκαν κατά την ίδια περίοδο. Η IDC πρόσφατα ανέφερε ότι πουλήθηκαν συνολικά το τελευταίο τρίμηνο 400 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο που αυτό σήμαινε ότι μόνο το 1,1% ήταν Windows.

Η Microsoft δεν έχει καμιά συναρπαστική συσκευή Lumia και τα Lumia 950 και Lumia 950 XL ήταν και τα δύο απογοητευτικά με ημιτελή λογισμικό Windows 10.

Με τις πωλήσεις των Lumia να είναι σε παρακμή και το σχέδιο της Microsoft να μην παράγει πλέον μεγάλη ποσότητα συσκευών είναι σαφές ότι είμαστε μάρτυρες του τέλους των κινητών Windows.  Φήμες λένε ότι η εταιρία αναπτύσσει ένα κινητό Surface αλλά πρέπει να το φτιάξει πρώτα στην αγορά. Οι συσκευές της εταιρίας είναι καιρό σε παρακμή και η κατάσταση πάει μόνο χειρότερα. Με έλλειψη υλικού, έλλειψη πωλήσεων και κατοχή μόνο του 2% της αγοράς μιλάμε για τέλος εποχής. Αναμένουμε να δούμε πως θα το χειριστεί η Microsoft!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS