ΑρχικήsecurityΠαράνομη διακίνηση χαυλιοδόντων μέσω του Yahoo Ιαπωνίας

Παράνομη διακίνηση χαυλιοδόντων μέσω του Yahoo Ιαπωνίας

elefantas-Ιαπωνίας

Η Yahoo Ιαπωνίας πούλησε 12 τόνους ελεφαντόδοντου σε δύο χρόνια, δηλώνουν o οι ακτιβιστές

Η Yahoo Ιαπωνίας είναι γνωστή για τη δοκιμή μερικών πολύ εκκεντρικών προγραμμάτων πωλήσεων, όπως τα Yahoo-branded ποτά, καθώς και ένα σετ γενετικών τεστ στο παρελθόν, ωστόσο αυτή τη φορά έχει ξεπεράσει τα όρια με την προστασία των ζώων και τις ομάδες δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Ενώ η πώληση επώνυμων ποτών μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι τόσο επιζήμια, η πώληση ελεφαντόδοντου είναι σίγουρα πολύ επιβλαβής. Η Yahoo Ιαπωνίας φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι το εμπόριο ελεφαντόδοντου είναι αυστηρά παράνομο, καθώς ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι πούλησε δεκάδες τόνους ελεφαντόδοντου στο σύντομο χρονικό διάστημα των δύο ετών.

Το πρόβλημα με το ελεφαντόδοντο είναι ότι οι λαθροκυνηγοί σκοτώνουν ενήλικες ελέφαντες για να πάρουν αυτές τις ομορφιές. Και μέχρι στιγμής, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ζητήσει από την εταιρεία Internet να σταματήσει τις πωλήσεις ελεφαντόδοντου.

Από την άλλη πλευρά, η Yahoo Ιαπωνίας φαίνεται να υπερασπίζεται την πώληση του ελεφαντόδοντου στην ιστοσελίδα δημοπρασιών της. Σε δήλωσή της ισχυρίζεται ότι δεν έχει «τον έλεγχο της ιδιοκτησίας» της ιστοσελίδας δημοπρασιών της, και ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να κάνει τίποτα για την κατάσταση. Μία εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε την Τετάρτη ότι απαγορεύει την πώληση ελεφαντόδοντου και προϊόντων ελεφαντόδοντου που παραβιάζουν την συνθήκη του 1989 που απαγορεύει σε μεγάλο βαθμό το εμπόριο.

“Δεδομένου ότι υπάρχει πιθανότητα ορισμένες πωλήσεις να είναι παράνομες έχουμε ενισχύσει την πολιτική μας. Αν βρούμε μια πώληση που είναι παράνομη μπορούμε να την ακυρώσουμε αμέσως” είπε η Takako Kaminaga από το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Yahoo Ιαπωνίας “Περιπολούμε 24 ώρες την ημέρα.”

Είπε ότι η Yahoo Ιαπωνίας, της οποίας μέρος ανήκει στη Yahoo Inc και τη Softbank Corp., δεν περιορίζει τις πωλήσεις του ελεφαντόδοντου που δεν παραβιάζουν το νόμο. Επίσης, επανέλαβε ότι η Yahoo κατέχει το 35,5% της εταιρείας, και δεν ανέχεται καμία πώληση του ελεφαντόδοντου.

Το δίκτυο ακτιβιστών Avaaz εισήγαγε επίσης μια αναφορά που θέλει τη Yahoo να τερματίζει τις πωλήσεις ελεφαντόδοντου στην ιστοσελίδα της. Αυτή η αναφορά έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 1,1 εκατομμύρια υπογραφές έως τώρα.

Το μη επεξεργασμένο ελεφαντόδοντο είναι περιζήτητο για την κατασκευή περίτεχνων παραδοσιακών σφραγίδων και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων. Οι λαθροκυνηγοί σκοτώνουν δεκάδες χιλιάδες ελέφαντες το χρόνο για να καλύψουν τη ζήτηση, παρά την απαγόρευση του εμπορίου, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών και άλλες ομάδες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS