Αρχικήsecurity60 παιχνίδια με malware κυκλοφορούν στο PlayStore. Δείτε τα!

60 παιχνίδια με malware κυκλοφορούν στο PlayStore. Δείτε τα! [Εικόνες]

Νέα κρούσματα malware στο Google PlayStore! Δείτε ποια παιχνίδια απειλούν την ασφάλεια των χρηστών, υποκλέπτοντας τα προσωπικά τους στοιχεία.

malware - Play Store

[alert variation=”alert-success”]H Google δεν έχει προβεί ακόμη σε απομάκρυνση των trojanized παιχνιδιών, τα οποία είναι ενεργά και διαθέσιμα προς download, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών.[/alert]


Περισσότερα από 60 παιχνίδια για Android που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκαν στο επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της Google από ερευνητές ασφάλειας.

Τα επικίνδυνα αυτά παιχνίδια έχουν μεταφορτωθεί από 30 διαφορετικούς προγραμματιστές, όμως έχουν όλα σχεδιαστεί και συμπεριφέρονται με κοινό τρόπο, όπως περιγράφεται από τους ερευνητές ασφαλείας της Dr.Web.

Τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών που έχουν αγοράσει κάποιο από τα μολυσμένα παιχνίδια βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς το κακόβουλο λογισμικό Android.Xiny που είναι ενσωματωμένο σε αυτά, συλλέγει κάθε είδους πληροφορίες και τις αποστέλλει σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή.

apps

Το Android.Xiny υποκλέπτει ιδιωτικά δεδομένα, εμφανίζει διαφημίσεις και έχει τη δυνατότητα να κατεβάζει επιπρόσθετες κακόβουλες εφαρμογές.

Το trojan έχει τη δυνατότητα να συλλέγει ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία από τις μολυσμένες συσκευές, όπως κωδικούς IMEI και IMSI, διευθύνσεις MAC, πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, την έκδοση του λειτουργικού συστήματος, τις ρυθμίσεις γλώσσας, τον τύπο της κάρτας μνήμης που χρησιμοποιείται, καθώς και πλήθος ακόμη στοιχείων.

Μόλις τα δεδομένα αυτά αποσταλλούν στον C&C εξυπηρετητή, ο διαχειριστής δίνει εντολή στο trojan να προβάλλει διαφημίσεις στην οθόνη του χρήστη ή να εδραιώσει την παρουσία του μέσω της λήψης και άλλων κακόβουλων εφαρμογών.

Το Android.Xiny δεν είναι σε θέση να αποκτήσει δικαιώματα root, αλλά μπορεί να κατεβάσει και να εκκινήσει άλλες εφαρμογές, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να περιέχουν κώδικα αρκετά ισχυρό για να κάνουν root τη συσκευή και να δώσουν στον εισβολέα ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στη συσκευή σας.

 

Το Android.Xiny κρύβει κακόβουλο κώδικα μέσα σε εικόνες PNG

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό  που σημειώνεται από τους ερευνητές της Dr.Web σχετικά με τη συγκεκριμένη εκστρατεία, είναι η χρήση τεχνικών στεγανογραφίας, εξελιγμένων δηλαδή τεχνικών απόκρυψης κακόβουλου κώδικα μέσα σε εικόνες.

 

Επί του παρόντος, η Google έχει αποτύχει να απομακρύνει επιτυχώς τις εφαρμογές που αναφέρονται πως έχουν μολυνθεί με το Android.Xiny. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα παιχνίδια που έχουν μολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό.

apps2

60 παιχνίδια με malware

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS