ΑρχικήsecurityΤο ISIS προσφέρει 10.000$ σε hackers!

Το ISIS προσφέρει 10.000$ σε hackers!

Η εξτρεμιστική ομάδα ISIS προσπαθούν να διεισδύσουν στην Ινδική κοινότητα hacking προσφέροντας τους λεφτά για να παραβιάσουν κυβερνητικά sites. 30.000 άνθρωποι στα social media έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την ομάδα.

ISIS

“Υπάρχουν διάφορες underground κοινότητες online με τα οποία οι hackers επικοινωνούν συχνά. Η έρευνα μας έχει δείξει ότι τους τελευταίους έξι μήνες έγιναν πολλές προσφορές  για να κλαπούν δεδομένα της κυβέρνησης και έχουν προσφερθεί τεράστια ποσά σε hackers. Ποτέ ξανά δεν έχει προσφερθεί τέτοιο ποσό σε Ινδό hacker. Βρήκαμε ότι οι προσφορές έγιναν για να διαδοθεί το ISIS στη χώρα”, δήλωσε ο ειδικός σε εγκλήματα διαδικτύου Kislay Choudhary.

Η κλοπή κυβερνητικών δεδομένων μέσω επιθέσεων στον κυβερνοχώρο είναι ειδικότητα της ομάδας Daesh. Το ISIS έχει ήδη διεξάγει μια μεγάλη καμπάνια μέσω των social media και 30.000 νέοι έχουν επικοινωνήσει μαζί τους.

Οι Daesh επικεντρώνουν την διαδικασία πρόσληψη νέων μελών στην Ινδική κοινότητα hacking και πολλοί hackers βρίσκονται σε διάφορα μέρη της νότιας Ινδίας συμπεριλαμβανομένου του Kashmir, του Maharashtra και του Rajasthan.

Ινδοί χειριστές δημιουργούν τοπικό περιεχόμενο για να διαδώσουν την προπαγάνδα τους σε διάφορες γλώσσες στο διαδίκτυο. Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ήδη συλλάβει 12 υπόπτους στην Ινδία που σχεδίαζαν επίθεση την ημέρα της Δημοκρατίας.

“Η δουλειά των Ινδών χειριστών είναι να εντοπίζουν άτομα που κοινοποιούν δημοσιεύσεις υποστηρικτικές στο ISIS και κατά του Δυτικού κόσμου. Τέτοιοι χρήστες είναι πιθανόν υποστηρικτές του ISIS. Μετά την αξιολόγηση της νοοτροπίας τους περιεχόμενο και βίντεο που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος γίνονται share και αν δείξουν ενδιαφέρον εντάσσονται στην τρομοκρατική ομάδα” είπε ένας ανώτερος αξιωματικός της κεντρικής υπηρεσίας Ασφαλείας.

Η Ινδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να στήσει ένα κέντρο που θα ελέγχει 24 ώρες την δραστηριότητα στα social media!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS