ΑρχικήinetΟι 10 top Hacker Movies που πρέπει να δείτε τουλάχιστον... μια φορά!

Οι 10 top Hacker Movies που πρέπει να δείτε τουλάχιστον… μια φορά!

 10 top Hacker Movies 10 top Hacker Movies 10 top Hacker Movies 10 top Hacker Movies 10 top Hacker Movies 10 top Hacker Movies 10 top Hacker Movies 10 top Hacker Movies 10 top Hacker Movies 10 top Hacker Movies 10 top Hacker Movies 10 top Hacker Movies

Η Κυριακή είναι συνήθως μια καλή μέρα για να χαλαρώσουμε στο σπίτι μας -με παρέα ή χωρίς- και να απολαύσουμε κάποια ταινία.

Σήμερα λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε μια λίστα με τις 10 καλύτερες Hacker Movies… αυτές που κατά την γνώμη μας κάθε λάτρης της πληροφορικής και της ασφαλείας θα πρέπει να έχει δει…

τουλάχιστον μια φορά! 🙂 

 

10. Demon Seed (1977)

Ένα οργανικό super-computer — ‘ταΐζεται’ με όλη την γνώση της ανθρωπότητας από τους Κινέζους με σκοπό την έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου. Δυστυχώς όμως, ο υπερ-υπολογιστής φτάνει στο σημείο να hackάρει το computer- automated σπίτι του ίδιου του του δημιουργού, και αναπτύσσει ένα νοσηρό ενδιαφέρον για τη σύζυγο του επιστήμονα. Το τι θα συμβεί στη συνέχεια είναι εντελώς πέρα από το απλό hacking, αλλά αυτή η ταινία μας φέρνει στο προσκήνιο την ανησυχία και τον φόβο που μπορεί να αισθανθούμε για το μέλλον, όπου οι υπολογιστές θα μπορούν να σκεφτούν και να δρουν από μόνοι τους.

9. Existenz (1999)

Ο Cronenberg στο eXistenZ, εγκαταλείπει το σώμα ως το κεντρικό άξονα της θεματολογίας του. Το αποτέλεσμα είναι το σώμα, που σε άλλα έργα προβάλλεται σαν το θεμέλιο της ανθρώπινης ύπαρξης και το μέτρο μέσα από το οποίο διαπιστώνεται η αλήθεια των πραγμάτων, εδώ να αδυνατεί να ορίσει την πραγματικότητα. Όπως στα άλλα έργα εικονικής πραγματικότητας έτσι και στη συγκεκριμένη ταινία οι αισθήσεις, το ανθρώπινο σώμα, αδυνατούν να κάνουν διάκριση ανάμεσα στην εικονική πραγματικότητα, το παιχνίδι, και την αλήθεια. Ο Ted, στο πρώτο του ταξίδι στο παιχνίδι, αγγίζει το σώμα του και λεει ότι αισθάνεται κανονικά, ακριβώς όπως στην πραγματικότητα. Όταν επιστρέφει στην υποτιθέμενη πραγματικότητα, οι αισθήσεις του του δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκεται σε έναν ψεύτικο κόσμο. Όπως ο Neo στο Matrix, ο Ted αγγίζει τα έπιπλα, χαϊδεύει τις επιφάνειες, χωρίς όμως να μπορεί να βεβαιωθεί μέσω της αφής εάν έχει επιστέψει στην πραγματικότητα ή όχι. Αργότερα ο Ted προσπαθεί να πείσει την Allegra ότι βρίσκονται ακόμα μέσα στο παιχνίδι. Και ο ίδιος όμως δεν μπορεί να είναι εντελώς σίγουρος. Η πραγματικότητα και το παιχνίδι είναι πια αδύνατο να διακριθούν.

https://www.secnews.gr/100772/must-have-tools-to-protect-your-social-media-accounts/btn-large” variation=”btn-success”]Δείτε ακόμα: Τα 5 ‘must have’ tools για την προστασία των social media accounts σας

8. The Net (1995)

Η Αντζελα, μια αυθεντία στα κομπιούτερ ανακαλύπτει τυχαία την ύπαρξη μιας οργάνωσης ηλεκτρονικών τρομοκρατών. Εκείνοι, προκειμένου να τη σταματήσουν, διαγράφουν ηλεκτρονικά την ταυτότητά της και… τη μεταμορφώνουν σε εγκληματία καταζητούμενη από την αστυνομία.

7. Sneakers (1992)

Ο Martin Bishop (Robert Redford) είναι αρχηγός μιας ομάδας ανδρών που ειδικεύεται στον έλεγχο συστημάτων ασφαλείας. Άριστοι γνώστες της τεχνολογίας, με κάποιο σκοτεινό παρελθόν να βαραίνει τον καθένα ξεχωριστά, αναλαμβάνουν διαρρήξεις σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες αξιολογώντας τη στεγανότητα των προστατευτικών τους δικλίδων. Και όλα βαίνουν καλώς ως τη στιγμή που ένας αποκωδικοποιητής κρατικών συστημάτων θα τους εξασφαλίσει την κεντρική θέση στη δίνη ενός πολέμου μεταξύ κυβέρνησης, ξένων πρακτόρων και ενός δισεκατομμυριούχου ημιπαράφρονα φίλου από τα παλιά..

6. Swordfish (2001)

Ο ικανότερος χάκερ του κόσμου στρατολογείται στη συμμορία του μυστηριώδους και αδίστακτου Γκάμπριελ, για να σπάσει κάποιους αδιαπέραστους τραπεζικούς κωδικούς και να μεταφέρει σε άλλους λογαριασμούς δισεκατομμύρια δολάρια που προέρχονται από παράνομες κυβερνητικές πηγές. Σ’ αυτό όμως το παιχνίδι της κυβερνο-κατασκοπίας κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται.

https://www.secnews.gr/100727/%ce%b4%ce%b1%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%bd%ce%b1/Διαβάστε επίσης: Τα δακτυλικά σας αποτυπώματα μπορούν να υποκλαπούν ΚΑΙ απομακρυσμένα..

5. WarGames (1983)

Ένας νεαρός άντρας (Matthew Broderick) διεισδύει κατά λάθος στον κεντρικό υπολογιστή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Νομίζοντας ότι βρήκε ένα παιχνίδι πολέμου, πυροδοτεί εν αγνοία του μια σειρά εχθροπαξιών προκαλώντας ίσως τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο.

4. Takedown (2000)

Η ταινία είναι βασισμένη στον έναν και μοναδικό πασίγνωστο phreaker της εποχής μας, τον Kevin Mitnick. Η ταινία διαδραματίζεται με το κυνηγητό του FBI προσπαθώντας να πιάσει τον Kevin, με τον τελευταίο να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του αλλά και τεχνικές social engineering (phising) για να τους ξεφεύγει. Η πραγματική καταδίωξη του Mitnick αρχίζει όταν τραβάει την προσοχή ενός άλλου hacker, του Tsutomu Shimomura. Σε συνεργασία με τις Αρχές και τον John Markoff, ο Shimomura προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη του πιο περιβόητου καταζητούμενου στις ΗΠΑ, όταν δύο χρόνια μετά εισβάλουν στο διαμέρισμά του. Το τρομακτικό με την όλη υπόθεση είναι πως η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πως όλα τα hacks και τα τρικ που σκαρφίζεται ο Mitnick, για να προσπεράσει τις δικλείδες προστασίας, τα είχε όντως πραγματοποιήσει.

3. Hackers (1995)

Στο σκληρό κόσμο της ηλεκτρονικής κατασκοπείας, η περιέργειά τους ήταν έγκλημα. Τώρα, θα πρέπει να εισβάλουν στο δίκτυο για να αποδείξουν την αθωότητά τους και να αποτρέψουν μια καταστροφή!

https://www.secnews.gr/100708/how-criminals-hack-your-chip-and-pin-card/Μάθετε πως οι εγκληματίες καταφέρνουν να Hackάρουν τις Chip & Pin κάρτες σας;

2. Tron(1982)

Ο προγραμματιστής Κέβιν Φλυν θέλει να αποδείξει πως το κορυφαίο videogame της αγοράς του ανήκει και ότι η εταιρία Encom, του το έχει κλέψει. Στην προσπάθεια του να βρει αποδείξεις, συνδέεται στον κεντρικό υπολογιστή της εταιρίας…

Ο κατασκευαστής ενός videogame μεταλάσσεται και γίνεται στοιχείο του κομπιούτερ, με αποτέλεσμα να έχει ν’ αντιμετωπίσει κόσμο κι από την άλλη έναν ηλεκτρονικό μικρο-πολιτισμό που ζει κι αναπνέει πέρα από την αντίληψή μας …

1. The Matrix (1999)

Ο hacker Τόμας Αντερσον ζει μια συνηθισμένη ζωή, μέχρι που συναντά τον αινιγματικό Μορφέα που τον οδηγεί στον πραγματικό κόσμο. Στην πραγματικότητα, ο χρόνος είναι 200 χρόνια μπροστά και ο κόσμος έχει καταληφθεί από μηχανές τεχνητής νοημοσύνης. Οι μηχανές έχουν δημιουργήσει μια πλαστή πραγματικότητα του 20ού αιώνα το Μάτριξ για να κρατούν τους ανθρώπους ήσυχους, μέχρι να καταφέρουν, παίρνοντας δύναμη από τους ανθρώπους, να εξουσιάσουν τον κόσμο.Ο Αντερσον καταδιώκεται από τους Agents, computers με ανθρώπινη μορφή, γιατί θεωρείται ο Εκλεκτός που θα οδηγήσει τους ανθρώπους σε νίκη κατά των μηχανών και στην επικράτηση επί της Γης.

0. Live Free or Die Hard (2007)

Η 4η Ιουλίου είναι η εθνική εορτή των ΗΠΑ. Είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας τους. Καθώς πλησιάζουν οι μέρες της γιορτής, όλο το έθνος βρίσκεται σε κατάσταση διακοπών. Όχι όμως και ο Τζον ΜακΛέιν.Ο συγκεκριμένος νεοϋορκέζος μπάτσος έχει μεγαλώσει πια, είναι μεσόκοπος, έχει πάρει διαζύγιο και μπαινοβγαίνει στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του με το ποτό. Συν τοις άλλοις, η έφηβη κόρη του, Λούσι, είναι έτοιμη να πάει στο κολέγιο αλλά και να γίνει γυναίκα, κάτι που αποτελεί μόνιμη πηγή καβγάδων με τον πατέρα της. Του αναθέτουν να μεταφέρει έναν νεαρό hacker , ονόματι Ματ Φόστερ στο FBI, στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να τον ανακρίνουν. Όμως, κάτι που αρχικά φαίνεται ως υπόθεση ρουτίνας μετατρέπεται σε αγωνιώδη περιπέτεια. Όταν οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους αρχίζουν να δυσλειτουργούν, μια σειρά από ατυχήματα λαμβάνουν χώρα και η κίνηση γίνεται χαώδης.

https://www.secnews.gr/100698/visual-hacking/Μπορείς να hackάρεις ένα pc κοιτώντας το? | Τι είναι Visual Hacking?

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS