ΑρχικήsecurityΔεν φυλακίστηκε ο serial spammer του διαβόητου hacking forum Darkode

Δεν φυλακίστηκε ο serial spammer του διαβόητου hacking forum Darkode

Σε δικαστική επιτήρηση για δύο έτη καταδικάστηκε ο serial spammer που συνελήφθη στα πλαίσια της επιχείρησης εξουδετέρωσης της μαύρης αγοράς του Darkode.

Darkode-forum-back-online-726x400

O 27χρονος hacker Naveed Ahmed, γνωστός και ως Nav ή αλλιώς ως semaph0re, καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε δύο χρόνια δικαστικής επιτήρησης, για την εμπλοκή του σε μαζική καμπάνια spam που διοργανώθηκε μέσω του φόρουμ Darkοde.

Το καλοκαίρι του 2015, συντονισμένες επιχειρήσεις των αμερικανικών αρχών, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές μονάδες επιβολής του νόμου, είχαν ως αποτέλεσμα τη συλλήψη 28 μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν μέσω του διαβόητου Darkοde, του υπόγειου forum μέσω του οποίου οι hackers διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους και πωλούν κλεμμένα δεδομένα.

Τον περασμένο Ιούλιο, το FBI προχώρησε σε συλλήψεις δώδεκα υπόπτων για συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες μέσω του φόρουμ Darkοde, πολλοί από τους οποίους έσπευσαν να ομολογήσουν την ενοχή τους, με την ελπίδα να λάβουν μειωμένη ποινή.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ahmed, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του τον Αύγουστο, αφότου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από το FBI για συνωμοσία για αποστολή spam, μαζί με τους δύο συνεργούς του, τον 31χρονο Phillip R. Fleitz, γνωστό και ως Strife, και τον 28χρονο Dewayne Watts, γνωστό και ως m3t4lh34d metal.

Σύμφωνα με το FBI, οι τρείς συνεργοί διατηρούσαν ένα πλήρως λειτουργικό spam botnet που βασιζόταν σε διακομιστές στην Κίνα και εκμεταλλεύονταν ευάλωτους δρομολογητές σε τριτοκοσμικές χώρες για την αποστολή εκατομμυρίων μηνυμάτων spam.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 2011 και διήρκησε έως τον Φεβρουάριο του 2013, ενώ τα συνολικά κέρδη των spammers άγγιζαν τα $ 3.000 ανά εβδομάδα.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS