ΑρχικήsecurityΗ γεννήτρια των Be Like Bill Facebook Meme σας βάζει σε κίνδυνο!

Η γεννήτρια των Be Like Bill Facebook Meme σας βάζει σε κίνδυνο!

Η εξωφρενικά δημοφιλής γεννήτρια του Be Like Bill Facebook Meme μπορεί να βάλει κάποιους από τους οπαδούς της σε κίνδυνο αν δεν ληφθούν προληπτικά μέτρα όταν προσπαθούν να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή για meme.

Οι ειδικοί στην ασφάλεια έχουν προειδοποιήσει για τα Internet Meme εδώ και πολύ καιρό, αλλά κάτι συνέβη με το Be Like Bill app που δημιούργησε μεγαλύτερη ανησυχία από το συνηθισμένο.

Η γεννήτρια των Be Like Bill Facebook Meme σας βάζει σε κίνδυνο!

Πρώτον, ήταν το πόσο γρήγορα διαδόθηκε η φήμη του -παρόμοια με την ταχύτητα που μόνο η Grumpy Cat διαδόθηκε πριν από λίγα χρόνια. Επιπλέον, υπάρχει μια καλά εδραιωμένη κουλτούρα του Διαδικτύου, όπου οι άνθρωποι ξέρουν ήδη για τα Internet Μeme και μόλις διαδοθεί, ψάχνουν online για έναν τρόπο για να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή.

Τέλος, γνωρίζουμε ποιος δημιούργησε το συγκεκριμένο Μeme, η υπηρεσία Blobla.com, μια Βιετναμέζικη δικτυακή πύλη που παρέχει και μια γεννήτρια Meme στην ιστοσελίδα της, την οποία πολλοί άνθρωποι μαζεύτηκαν για να τη χρησιμοποιήσουν.

Μόλις το Meme έγινε διάσημο, η ιστοσελίδα άλλαξε τους όρους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής και δήλωσε: «Θα μας επιτρέψετε να χρησιμοποιήσουμε, να επεξεργαστούμε το περιεχόμενό σας με την υπηρεσία μας σε μόνιμη βάση, κανένα όριο και χωρίς δυνατότητα ανάκαμψης.» Αυτό προκάλεσε μια γρήγορη απάντηση από το USA BBB (Better Business Bureau), το οποίο ξεκίνησε μια έρευνα για τις πρακτικές της υπηρεσίας, όπως αναφέρθηκε στο USAToday.

Ενώ η αντίδραση ήταν εξαιρετικά υπερβολική, δεδομένου ότι η ιστοσελίδα ζητούσε μόνο άνθρωποι να δώσουν το όνομα και το φύλο τους, η ιστοσελίδα συμφώνησε ώστε να γίνει άρση της συγκεκριμένης ρήτρας από τους όρους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Αλλά το πρόβλημα παραμένει, ακόμα και αν δεν αφορά την ιστοσελίδα της Blobla.

Υπάρχουν δεκάδες παρόμοιες γεννήτριες Μeme, ακόμη και Facebook εφαρμογές που έχουν επίδραση σε αυτό το Μeme. Αυτές οι εφαρμογές δεν θα είναι τόσο ντροπαλές όσο η υπηρεσία Blobla, όταν ζητούν τα προσωπικά σας στοιχεία.

Ορισμένες εφαρμογές και ιστοσελίδες μπορεί να σας ζητήσουν ακόμη και τα διαπιστευτήριά για τη σελίδα σας στο Facebook, έτσι ώστε η εφαρμογή να μπορεί να μοιράζεται γρήγορα το νέο meme στο λογαριασμό σας.

Αυτά είναι όλα απάτες και οι άνθρωποι πίσω από αυτή την εκστρατεία προσπαθούν μόνο να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες πληροφορίες είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι χρήστες.

Έτσι, θα πρέπει να αποφεύγουν οποιαδήποτε γεννήτρια Be Like Bill Μeme που απαιτεί κάτι περισσότερο από το όνομα και το φύλο. Οι χρήστες θα πρέπει να αποφεύγουν με κάθε τρόπο, να κατεβάζουν desktop λογισμικό ή εφαρμογές για κινητά που δημιουργούν αυτό το είδος των meme ή οποιοδήποτε άλλο meme για του λόγου του αληθές, μιας και οι πιθανότητες το πρόγραμμα που θα κατεβάσουν να περιέχει adware, trojans, τα PUPs ή ακόμα χειρότερα, τη μητέρα όλων των malware: ένα ransomware, είναι αρκετά υψηλές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS