ΑρχικήsecurityΑυτοί είναι Οι 6 Top Black Hat Hackers... τους γνωρίζετε;

Αυτοί είναι Οι 6 Top Black Hat Hackers… τους γνωρίζετε;

Υπάρχουν δύο ειδών hackers. Οι καλοί hackers που είναι γνωστοί ως “white hat” hackers, και οι κακοί …αυτό που λέμε “black hat” hackers.

Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε την λίστα με έξι διάσημους black hat hackers και τα hacks τους τα οποία ευθύνονται για το ότι έγιναν διάσημοι… ή καταζητούνται από τις αρχές!

 

1. George Hotz

george > Αυτοί είναι Οι 6 Top Black Hat Hackers... τους γνωρίζετε;

Ο George Hotz είναι ένας νεαρός και ταλαντούχος άνθρωπος. Όντας λοιπόν έφηβος, ένα καλοκαιρινό βράδυ του 2007, επειδή βαριόταν στο σπίτι του είπε να … hackάρει το Iphone της Sony. Συνέβη το Ιούνιο του 2007, εκείνη την περίοδο ο George ήταν μόλις 17.

Ήταν μια πρόκληση για τον ίδιο, το πώς να hackάρει τη συσκευή. Το μυστικό ήταν είναι να καταλάβω πώς “να μιλήσω στη συσκευή” ανέφερε.

Μεταξύ άλλων είπε επίσης, ότι αυτό που έκανε ήταν απολύτως νόμιμο. Φαίνεται ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι όταν βαριούνται…

2. Kevin Mitnick

kevin > Αυτοί είναι Οι 6 Top Black Hat Hackers... τους γνωρίζετε;

 

Ο Kevin Mitnick είναι γνωστός ως το πλέον καταζητούμενος computer criminal στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν στο γυμνάσιο, όταν ξεκίνησε το hacking. Για αρκετά χρόνια hackaρε δεκάδες εταιρείες. Τελικά συνελήφθη το 1995 στο διαμέρισμά του.

Ο Kevin έχει περάσει πέντε χρόνια στη φυλακή, ωστόσο, παρά την εμπειρία του διευθύνει τη δική του εταιρεία ασφαλείας με το όνομα Mitnick Security Consulting.

Εκτός των άλλων, η Mitnick δημοσίευσε ένα βιβλίο με τον τίτλο “Ghost in Wires”, και το οποίο αναφέρει τα upps-and-downs, victories and crushes του.

Αναφέρει πως κάθε hack ήταν σαν μια αναρρίχηση στο βουνό και ο ίδιος έφτασε στο Έβερεστ.

https://www.secnews.gr/100792/10-top-hacker-movies/btn-large” variation=”btn-info”]Δείτε ακόμα: Οι 10 top Hacker Movies που πρέπει να δείτε τουλάχιστον… μια φορά!

3. Adrian Lamo

Adrian Lamo > Αυτοί είναι Οι 6 Top Black Hat Hackers... τους γνωρίζετε;

Ο Adrian χαρακτηρίζεται ως ο πιο αποτελεσματικός και αμφιλεγόμενος hacker του 21ου αιώνα. Αυτός είναι ένας πολύ κολακευτικός χαρακτηρισμός. Ήταν διάσημος για την εισβολλή του σε διάφορα high-profile computer networks.

Ο Lamo θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ταλέντο του για να βοηθήσει τους ανθρώπους και να τους παρέχει με συμβουλές για την προστασία τους. Τα πρώτα του βήματα ΄στο hacking, ο Adrian Lamo τα έκανε πολύ νωρίς, και έγινε γνωστός για πρώτη φορά για τη λειτουργία του AOL watchdog site.

Όπως πολλοί άλλοι, συνελήφθη το 2003 κι έπρεπε να λογοδοτήσει για κάθε ένα από τα εγκλήματά του. Παρόλο που ο Lamo εργάζεται τώρα ως threat analyst και δημόσιος ομιλητής, η δόξα του θα τον ακολουθεί για πάντα, επειδή το παρελθόν μας, είναι κομμάτι του παρόντος κι ένα μέρος του ποιοι είμαστε.

4. Gary McKinnon

Gary McKinnon > Αυτοί είναι Οι 6 Top Black Hat Hackers... τους γνωρίζετε;

Αυτός ο “black hat” McKinnon hackαρε 97 computers του αμερικάνικου στρατού και της NASA. Ο Gary Θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση. Γεννημένος στην Γλασκώβη, ο McKinnon ήθελε να βγει προς τα έξω η αλήθεια. Τον Μάρτιο του 2002 ο Gary συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο “Black hat” χρησιμόποιησε τις ικανότητές του στο hacking για να ερευνήσει σε βάθος και να βρει αποδεικτικά στοιχεία για τα UFOs και την ανεξάντλητη πηγή ενέργειάς τους, που πίστευε πως βρίσκονται στους κυβερνητικούς υπολογιστές των ΗΠΑ. Δεν το έκανε από πλήξη, αλλά λόγω της εμμονής του και της δίψας που είχε για να μάθει το «άγνωστο».

Πιθανότατα αυτό το computer crime είναι σοβαρό, αλλά όχι ασυγχώρητο. Εσάς ποιά είναι η απόψή σας;

https://www.secnews.gr/100772/must-have-tools-to-protect-your-social-media-accounts/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε: Τα 5 ‘must have’ tools για την προστασία των social media accounts σας

5. Jonathan James

Jonathan James Αυτοί είναι Οι 6 Top Black Hat Hackers... τους γνωρίζετε;

Η Ιστορία του Jonathan James είναι θλιβερή, ωστόσο, η ζωή του μπορεί να ήταν σύντομη αλλά λαμπρή! Το 1999, ένας έφηβος, 15 ετών, εισέβαλλε στο Bellsouth and Miami-Dade school network. Ο Jonathan James κατέστρεψε τα συστήματα της NASA, τα οποία της κόστισαν $ 41.000 δολάρια για να τα διορθώσει.

Είναι αυτονόητο ότι έκανε σοβαρότερη ζημιά από αυτό. Η κλοπή του λογισμικού της NASA, που κοστίζει $ 1,7 εκατομμύρια δολάρια, είναι ένα από τα μεγαλύτερα computer crimes. Ο σκοπός του δεν ήταν ούτε να βρει κρυμμένες πληροφορίες ούτε να αποδόσει δικαιοσύνη με τον δικό του τρόπο. Το μόνο που ήθελε ήταν τα χρήματα …

Αλλά όπως λένε, ποτέ δεν πρέπει να κρίνεις έναν νεκρό.

Ο Jonathan James καταδικάστηκε 6 μήνες σε κατ ‘οίκον περιορισμό και του απογόρευσαν τη χρήση υπολογιστή, ωστόσο… τίποτα δεν μπόρεσε να τον εμποδίσει να δώσει τέλος στην ζωή του.

6. Kevin Poulsen

Kevin Poulsen Αυτοί είναι Οι 6 Top Black Hat Hackers... τους γνωρίζετε;Ο ταλαντούχος “cyber-terrorist” θα μπορούσε να έχει μεγάλη καριέρα… Εισέβαλλε στο US Department of Defense’s Arpanet. Ωστόσο, αργότερα εργάστηκε ως consultant testing στο Πεντάγωνο.

Στη συνέχεια χάκαρε το FBI, μετά από αυτό τις τηλεφωνικές γραμμές σε ραδιοφωνικό σταθμό στο Los Angeles … Η ζωή του Paulsen θυμίζει αμερικάνικη ταινία. Καταζητήθηκε από το FRI, ώσπου τελικά τον έπιασαν.

Παρόλο αυτό το ενδιαφέρον παρελθόν, ο Kevin πλέον είναι ένας νομοταγής πολίτης και διαθέτει αρκετά βραβεία της Διεθνούς Ακαδημίας Ψηφιακών Τεχνών και Επιστημών.

https://www.secnews.gr/100758/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-greek-electronic-army-%cf%80%ce%bf%cf%85-hack%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd-sites-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%bf/Δείτε ποιοι είναι οι ‘Greek Electronic Army’ που hackαραν sites Δημοσίου!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS