ΑρχικήsecuritySOS! Ανοιχτό backdoor σε MediaTek Processors! Ελέγξτε τη συσκευή σας!!

SOS! Ανοιχτό backdoor σε MediaTek Processors! Ελέγξτε τη συσκευή σας!!

Ανακαλύφθηκε ένα επικίνδυνο backdoor σε επεξεργαστές MediaTek που εκθέτει συσκευές Android. 

SOS! Ανοιχτό backdoor σε MediaTek Processors! Ελέγξτε τη συσκευή σας!!

Η MediaTek είναι μια εταιρεία hardware που κατασκευάζει hardware chips και επεξεργαστές για smartphones και tablets.

Η κερκόπορτα ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή ασφάλειας Justin Case, ο οποίος ήδη έχει ενημερώσει την MediaTek για το θέμα της ασφάλειας μέσω του Twitter.

Η ευπάθεια οφείλεται προφανώς σε ένα debug tool, που ενεργοποιήθηκε για τους μεσάζοντες να δοκιμάσουν τις συσκευές στα δίκτυά τους, αλλά, δυστυχώς, έμεινε ανοιχτό στις συσκευές που εστάλησαν, αφήνοντας έτσι το σοβαρό backdoor ανοικτό σε χάκερς.

https://www.secnews.gr/100507/white-hats-tell-you-all-the-different-ways-your-phone-can-be-hacked/Διαβάστε: White Hats ξεσκεπάζουν όλους τους τρόπους που μπορούν να σας Hackάρουν

Αν εκμεταλλευθεί, το debug feature θα μπορούσε να επιτρέψει σε hackers να θέσουν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα μιας συσκευής Android, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών επαφών του χρήστη, τα μηνύματα, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και άλλα προσωπικά του δεδομένα.

Η MediaTek αναγνώρισε το ζήτημα, λέγοντας “Είμαστε ενήμεροι για το θέμα αυτό, και έχει ελεγχθεί από την ομάδα ασφαλείας της MediaTek. Όπως διαπιστώθηκε, κυρίως σε συσκευές που τρέχουν Android 4.4 KitKat, λόγω του debug feature που δημιουργήθηκε για τον έλεγχο των τηλεπικοινωνιών στην Κίνα.”

Το θέμα βρίσκεται πραγματικά στον MediaTek MT6582 processor, ο οποίος χρησιμοποιείται σε high profile Android συσκευές.

Έτσι, αν το smartphone σας χρησιμοποιεί αυτόν τον επεξεργαστή, το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε τώρα είναι να …

… Κρατήσετε την Android συσκευή σας εκτός σύνδεσης σε μια προσπάθεια να προστατεύσετε τον εαυτό σας!!!!

https://www.secnews.gr/100620/iphone-crash/Δείτε ακόμα: ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορεί Link που Crashάρει & κάνει Reboot το iPhone σας!

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ενημερώσει όλους τους OEMs για το ζήτημα, έτσι η μπάλα πλέον βρίσκεται στο γήπεδο των  πληγέντων OEMs να εκδώσουν κάποιο  security patch για να κλείσουν την κερκόπορτα….

Ελπίζουμε να γίνει  σύντομα!

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS