ΑρχικήinetΗ Ολλανδική αστυνομία εκπαιδεύει αετούς να «ρίχνουν» drones

Η Ολλανδική αστυνομία εκπαιδεύει αετούς να «ρίχνουν» drones

eagles2n-2-web-drones

Κυνήγι drones: η ολλανδική αστυνομία εκπαιδεύει αετούς να πιάνουν drones στον ουρανό

Η Ολλανδική Εθνική Αστυνομία εκπαιδεύει αετούς να συλλαμβάνουν drones που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες και τρομοκράτες στις ελεγχόμενες περιοχές. Η αστυνομία, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία NCTB και τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Άμυνας εργάζονται σε μια σειρά μέτρων για την καταπολέμηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο Mark Wiebes, Διευθυντής Καινοτομίας της εθνικής μονάδας της αστυνομίας, λέει ότι η εν λόγω χρήση drones είναι όλο και πιο συχνή, με τους ανθρώπους να τους χρησιμοποιούν για να τραβήξουν φωτογραφίες, για παράδειγμα. Αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνοι αν πέσουν από τον ουρανό πάνω στους ανθρώπους. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με ενσωματωμένες κάμερες δημιουργούν επίσης κινδύνους για την ιδιωτική ζωή.

«Το πουλί βλέπει το drone ως θήραμα και το μεταφέρει σε ένα ασφαλές μέρος, ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν άλλα πτηνά ή άνθρωποι», είπε ο Weibes. «Αυτό είναι που χρησιμοποιούμε σε αυτό το έργο.»

«Ο καθένας μπορεί να έχει στην κατοχή του ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν κακή χρήση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Michel Baeten». Είναι μια πολυλειτουργική συσκευή και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ξεκινήσει και μια επίθεση με αυτή.”

Οι αετοί προέρχονται από την εταιρεία εκπαίδευσης αρπακτικών «Guard From Above», που εδρεύει στη Δανία και δοκιμάζει την ευφυΐα και την ακρίβεια των αρπακτικών. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να είναι καλά φροντισμένα και άνετα με τους χειριστές τους.

Οι αετοί εκπαιδεύονται για να εντοπίζουν και να πιάνουν quadcopters, που αποδεικνύονται όλο και πιο δημοφιλή.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα καθώς ένας αετός που πάει να πιάσει ένα drone μπορεί να τραυματιστεί. Οι πολλαπλοί έλικες κάθε drone περιστρέφονται πολύ γρήγορα και είναι στραμμένοι προς τα επάνω, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να τεμαχίσουν το πόδι ή τα νύχια του αετού. Προκειμένου αυτό να αποτραπεί, υπάρχει μια πιθανότητα οι αετοί να φορούν προστατευτικά ενώ περιπολούν τους ουρανούς για μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS