ΑρχικήsecurityTα σημάδια που δείχνουν πως είσαι... ethical hacker!!... Εσύ τα έχεις?

Tα σημάδια που δείχνουν πως είσαι… ethical hacker!!… Εσύ τα έχεις?

Tα σημάδια που δείχνουν πως είσαι... ethical hacker!!... Εσύ τα έχεις?
Tα σημάδια που δείχνουν πως είσαι… ethical hacker!!… Εσύ τα έχεις?

Το Cyber-security  είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των χρηστών αυτές τις ημέρες και οι hackers είναι ένα αναπόφευκτο μέρος αυτής της συζήτησης. Κάθε μέρος του κυβερνοχώρου επηρεάζεται από τους hackers, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις ευπάθειες και τις αδυναμίες των συστημάτων μας για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτά.

Και η αλήθεια είναι πως πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε σύγχυση όταν ακούν ή διαβάζουν τους όρους hackers και cyber-criminals, χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν τις διαφορές ή τις ομοιότητες… Αν είστε πρόθυμοι να μάθετε περισσότερα για τους hackers αλλά και πώς μπορείτε να γίνετε ένας από αυτούς τότε είστε στο δρόμο και …. συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο!!

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiHak Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!! – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις και παλαιότερα, οι όροι cyber criminals, hackers, ethical hacking, black hat hacking, white hat hacking κ.λπ. πολλές φορές προκαλούν σύγχυση στους αναγνώστες. Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα θα μιλήσουμε για το ethical hacking, παρουσιάζοντάς σας ένα  cool infographic.

Τι ακριβώς κάνει ένας ethical hacker?

Ο Ethical hacker (Ηθικός Χάκερ) εκτελεί hacking για να βοηθήσει ένα άτομο ή μια εταιρεία και να εντοπίζει τους πιθανούς κινδύνους. Οι ethical hackerς είναι καλοί άνθρωποι και πολλές φορές θα διαβάσετε να αφερόμαστε σε αυτούς ως White Hats. Εργάζονται για να βελτιώσουν την συνολική ασφάλεια στο Διαδίκτυο και την αναζητούν τα αδύνατα σημεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τους black hats hackerς – δηλαδή τους κακούς.

Σας παρουσιάζουμε και τα “guidelines” που πρέπει να ακολουθεί κάποιος για να ανήκει στην πλευρά των ethical hacker:

  • Σεβασμός στην ιδιωτικότητα του ατόμου ή της επιχείρησης.
  • Απόκτηση άδειας [permission] για την εισβολή σε κάποιο network και την ανίχνευση αδυναμιών.
  • Μετά την εύρεση των ευπαθειών του συστήματος, ενημέρωση για τα άγνωστα flaws.
  • Μετά το πέρας των εργασιών, δεν θα πρέπει να ‘ανοίξετε’ τίποτα για μεταγενέστερη εκμετάλλευση από εσάς ή από κάποιον τρίτο.
  • Σε καμία περίπτωση να μην εκμεταλλευθείτε την άδεια που θα σας χορηγηθεί και την πρόσβαση που θα αποκτήσετε.

https://www.secnews.gr/100985/how-an-sql-injection-attack-works/btn-large” variation=”btn-info”]Δείτε περισσότερα: Πως δουλεύει ένα SQL Injection Attack? Μάθε τα πάντα γι’ αυτό!

Τώρα είστε έτοιμοι να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το άκρως ενδιαφέρον infographic.

 

4 σημάδια που δείχνουν πως είσαι... ethical hacker!!... Εσύ τα έχεις?

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS