ΑρχικήsecurityΟ Google Chrome και τα ψεύτικα Κουμπιά Λήψης!

Ο Google Chrome και τα ψεύτικα Κουμπιά Λήψης!

Η Google ενημερώνει ότι έφτασε η ώρα οι webmasters να ελευθερώσουν το πρόγραμμά τους τις ερχόμενες ημέρες και να βρουν χρόνο για να εξετάσουν τα πρότυπα των διαφημιστικών χώρων τους και να αποκλείσουν διαφημίσεις που έχουν ψεύτικα κουμπιά λήψης (download buttons) ή μηνύματα που μοιάζουν με σφάλματα ή ενημερώσεις από διάφορες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος και λογισμικού τρίτων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Gοogle παρουσίασε την υποστήριξη για την τεχνολογία της, Safe Browsing, που θα μπορεί να μπλοκάρει ιστοσελίδες γνωστές για επιθέσεις social engineering.

Αν και μόνο δικτυακοί χώροι που προσφέρουν PUPs (Potentially Unwanted Programs) έγιναν στόχος κατά τη διάρκεια της εν λόγω ανακοίνωσης, σήμερα η ομάδα Safe Browsing  της Goοgle έχει επεκτείνει τη υποστήριξη ώστε να συμπεριλάβει και άλλους τύπους γνωστών φορέων επίθεσης.

Αυτές περιλαμβάνουν παραπλανητικές διαφημίσεις που περνούν ως μηνύματα ενημέρωσης, παράθυρα από γνωστό λογισμικό και παραπλανητικές λήψεις, αναπαραγωγές ή κουμπιά για κλείσιμο.

Η Gοogle θα σημειώνει κάθε ιστοσελίδα που φαίνεται ότι περιέχει αυτές τις τακτικές και στη συνέχεια, οι επισκέπτες που θα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα sites θα βλέπουν ένα κλασικό Safe Browsing fullscreen μήνυμα, προειδοποιώντας τους για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν, αν περιηγηθούν περαιτέρω στη εν λόγω σελίδα.

Τέτοιου είδους προβλήματα με αυτά τα είδη των διαφημίσεων δυστυχώς αντιμετωπίζουν αρκετά site και τις περισσότερες φορές, είναι δύσκολο να βρουν όλους τους διαφημιζόμενους που αγοράζουν εμφανίσεις διαφημίσεων στον εκάστοτε ιστότοπο και στη συνέχεια, κάνουν κατάχρηση αυτού του προνομίου για να δείξουν ύπουλο περιεχόμενο που μπορεί να παραπλανήσει τους χρήστες του site.

Ενώ ορισμένες από αυτές τις διαφημίσεις είναι απλώς ενοχλητικές, κάποια στιγμή, κάποιες από αυτές παρέχουν και κακόβουλο λογισμικό ή PUPs και η Goοgle προσπαθεί να αποθαρρύνει τους παραπλανητικούς διαφημιστές από το να πηγαίνουν από αυτή τη διαδρομή, κάνοντας ότι είναι δυνατό ώστε οι χρήστες να προειδοποιούνται καλά εκ των προτέρων.

Μερικές από τις διαφημίσεις που η Goοgle θεωρεί παραπλανητικές:

Ο Google Chrome και τα ψεύτικα Κουμπιά Λήψης!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS