ΑρχικήsecurityΜαθητής συνελήφθη για hacking στη βάση δεδομένων του σχολείου του

Μαθητής συνελήφθη για hacking στη βάση δεδομένων του σχολείου του

panther_creek-640x360-690x336-hacking

Μαθητής του Panther Creek High συνελήφθη για hacking στη βάση δεδομένων του σχολείου και αλλαγή στους βαθμούς

Οι αρχές του Cary, συνέλαβαν την Τετάρτη έναν 17χρονο από το Morrisville, που συνδέεται με ένα περιστατικό hacking τον Οκτώβριο του 2015 στο Panther Creek High School στο Cary.

Ο Saivamsi Hanumanthu, κάτοικος του Pilot Hill Drive στο Morrisville, κατηγορήθηκε για παραβίαση και είσοδο σε κυβερνητικούς υπολογιστές. Αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, ο μαθητής θα μπορούσε να εκτίσει έως και τέσσερα χρόνια στη φυλακή.

Σύμφωνα με ένα ένταλμα έρευνας για την υπόθεση, οι αξιωματούχοι σχολείου του Wake County ανακάλυψαν ότι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε από ένα δάσκαλο του Panther Creek High σε έναν άλλο, λίγες ημέρες πριν από το hacking, περιείχε κακόβουλο λογισμικό. Το εν λόγω πρόγραμμα, στη συνέχεια, ήταν σε θέση να παρακολουθεί το πληκτρολόγιο του διαχειριστή και να καταγράψει τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης, όπως πληκτρολογήθηκαν. Ο χάκερ, στη συνέχεια, θα μπορούσε να ανακτήσει τις πληροφορίες.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η έρευνα άρχισε να επικεντρώνεται στον Hanumanthu στις 22 Οκτωβρίου, αφού ένας δάσκαλος τον είδε σε μια σκοτεινή τάξη να εργάζεται σε ένα φορητό υπολογιστή.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, δύο εβδομάδες πριν από αυτό, το σύστημα PowerSchool, μια βάση δεδομένων κατάστασης που παρακολουθεί τη συμμετοχή των μαθητών και τους βαθμούς στο σχολείο, έπεσε θύμα hacking σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις και άλλαξαν οι βαθμοί και οι επιδόσεις έξι μαθητών είχαν αλλάξει. Ένα σύνολο 90 βαθμών άλλαξαν στο σύστημα, δήλωσε ένας ανώτερος ο οποίος είδε την κατηγορία κατάταξης του Hanumanthu να βελτιώνεται από την 67η στην 70η.

Οι περισσότερες από τις αλλαγές έγιναν από μια διεύθυνση IP στο σύστημα υπολογιστών του σχολείου, αλλά η αστυνομία βρήκε ότι ένα ακόμα hacking έγινε από έναν υπολογιστή της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης, στο Louis Stephens Road, όπου ο Hanumanthu ήταν συχνά εθελοντής, σύμφωνα με το ένταλμα.

Το λογισμικό σε όλους τους υπολογιστές του Panther Creek αφαιρέθηκε και επανεγκαταστάθηκε.

Οι αρμόδιοι του σχολείου επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι ο Hanumanthu παραμένει εγγεγραμμένος στο Panther Creek. Η εκπρόσωπος Lisa Luten είπε ότι οι ομοσπονδιακοί νόμοι προστασίας της ιδιωτικής ζωής για τους μαθητές της απαγορεύουν να αποκαλύψει εάν ο Hanumanthu τιμωρήθηκε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS