Αρχικήinet#RIPTwitter? Ο αλγόριθμος που θα εξοργίσει τους χρήστες!

#RIPTwitter? Ο αλγόριθμος που θα εξοργίσει τους χρήστες!

Από τότε που ξεκίνησε το Twitter, τα tweets οργανώνονται σε χρονολογική σειρά και αυτό είναι και κάτι που αρέσει στους χρήστες και το προτιμούν από το Facebook!

Dead-Twitter

Βέβαια αυτή η πτυχή της υπηρεσίας έχει γίνει πολύπλοκη με τα χρόνια. Τώρα το Twitter ετοιμάζεται να αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες βλέπουν το timeline τους και μάλλον αυτή η αλλαγή θα συμβεί πολύ σύντομα! Ήδη από την επόμενη εβδομάδα η εταιρία σχεδιάζει να αντικαταστήσει τη χρονολογική σειρά με έναν αλγόριθμο που θα εμφανίζει στο timeline τα πιο σχετικά tweets και όχι μόνο τα πιο πρόσφατα, κάτι παρόμοιο με τον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί το Facebook στο timeline του.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρία δοκίμασε αυτή τη νέα προσέγγιση με κάποιους χρήστες αλλά η ιδέα δεν φαίνεται να είχε επιτυχία στους πιο πιστούς υποστηρικτές. Αλλά πλέον δεν αποτελεί έκπληξη γιατί τα στελέχη συζητάνε γι’ αυτό πολύ καιρό τώρα. Το 2014 ο CFO Anthony Noto είχε δηλώσει ότι να φαίνονται τα tweets σε χρονολογική σειρά δεν είναι ότι καλύτερο και πιο σχετικό για τους χρήστες.

Ο CEO Jack Dorsey είναι αποφασισμένος να κάνει την υπηρεσία πιο φιλική γι’ αυτούς που την δοκιμάζουν τώρα για πρώτη φορά. Δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν ήδη το Facebook θα είναι συνηθισμένοι να βλέπουν post όχι σε χρονολογική σειρά. Πως το Twitter πρόκειται να κάνει αυτή την αλλαγή δεν είναι ακόμα γνωστό. Το καλύτερο σίγουρο είναι η υπηρεσία να αφήνει τους χρήστες να επιλέγουν αυτό που τους αρέσει πιο πολύ, κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανόν σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα.

Πάντως μέχρι τώρα φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους χρήστες και απόδειξη είναι το #RIPTwitter που έγινε πρώτο trend στο κοινωνικό δίκτυο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα αφήσουν την υπηρεσία αν αρχίζει να μοιάζει με το Facebook!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS