ΑρχικήsecurityiPhone Error 53: Η κίνηση της Apple που 'χει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων!

iPhone Error 53: Η κίνηση της Apple που ‘χει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων!

Η Apple έχει επιβεβαιώσει ότι σκόπιμα θα απενεργοποιεί τις iPhone συσκευές που έχουν επισκευαστεί από τρίτους (μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα).

Αντιμετωπίζοντας πολλές καταγγελίες από τους χρήστες, η εταιρεία επιμένει ότι το κάνει μόνο για την καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και της ασφάλειας των πληρωμών.

iPhone Error 53: Η κίνηση της Apple που 'χει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων!

 

Προσφέροντας περαιτέρω λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι το iPhone θα πρέπει να απενεργοποιείται εντελώς, η Apple είπε ότι η απενεργοποίηση της συσκευής διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του Apple Pay και Touch ID.

Όπως μάθαμε την περασμένη εβδομάδα, το iOS 9 εμφανίζει το “Error 53”  όταν ανιχνεύει ότι ένα iPhone έχει επισκευαστεί από τρίτα μέρη. Το θέμα σχετίζεται με το iPhone Touch ID sensor (το οποίο είναι ενσωματωμένο στο home button) που διαχειρίζεται διάφορα δακτυλικά αποτυπώματα του χρήστη.

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

Όταν το Touch ID έχει επισκευαστεί από έναν μη εξουσιοδοτημένο από την Apple εκπρόσωπο, το σύστημα είναι σε θέση να ανιχνεύσει το non-standard component. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του iPhone, κι έτσι η Apple απενεργοποιεί  την συσκευή πλήρως για  την προστασία των χρηστών από οποιαδήποτε κατάχρηση.

Το πρόβλημα θα μπορούσε επίσης να προκύψει εάν κάποιο μέρος, όπως η οθόνη, η οποία λειτουργεί σε συνδυασμό με το Touch ID, αντικαθίσταται. Εάν το Touch ID sensor αντικαθίσταται από έναν νόμιμο εκπρόσωπο της Apple, η εταιρεία εξασφαλίζει για την εκ νέου επικύρωση του νέου μέρους της συσκευής.

Κατά κάποιο τρόπο, η προσέγγιση της Apple είναι απολύτως λογική, αφού η εταιρεία προσπαθεί να διασφαλίσει ότι κανείς μη εξουσιοδοτημένος δεν θα μπορέσει να εισβάλλει σε κάποιο iPhone. Όπως η Apple έχει εξηγήσει στο παρελθόν, η εταιρεία αποθηκεύει τα fingerprint data στην ίδια την συσκευή, και δεν δημιουργεί κάποιο αντίγραφό τους  στο cloud .

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι άνθρωποι συνεχίζουν να πηγαίνουν σε καταστήματα τρίτων για να επιδιορθώσουν το iPhone τους, λόγω της σημαντικής διαφοράς στην κοστολόγηση.

https://www.secnews.gr/100945/install-and-run-kali-linux-on-any-android-smartphone/btn-large” variation=”btn-success”]Δείτε ακόμα: Κάντε Install το Kali Linux στο Android σας! Δείτε πως βήμα-βήμα!

Αρκετά forums – συμπεριλαμβανομένου και του support channel της εταιρείας, το Reddit και άλλα, έχουν γεμίσει με παράπονα  χρηστών. Οι χρήστες είναι έξω φρενών γιατί η Apple δεν έκανε καμία προειδοποίηση πριν από την απενεργοποίηση του iPhone τους. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στο iPhone να λειτουργεί κανονικά, αποκλείοντας μόνο τα Touch ID και Apple Pay.

Εσείς τι πιστεύετε γι’ αυτό; Πως βρίσκετε την κίνηση της Apple; Περιμένουμε την άποψή σας στα σχόλια παρακάτω!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS