Αρχικήsecurity9 στα 10 Windows Security Flaws θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν...

9 στα 10 Windows Security Flaws θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν…

9 στα 10 Windows Security Flaws θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν…
9 στα 10 Windows Security Flaws θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν...
Απλά αφαιρούσατε τα Admin Rights!…
Περίπου οι εννιά στις δέκα ευπάθειες του λειτουργικού συστήματος Windows θα μπορούσαν να έχουν μετριαστεί απλά με την αφαίρεση των admin rights, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία ασφαλείας Avecto.

Η έκθεση αυτή δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη, και σε αυτήν αναφέρεται πως περίπου το 85 τοις εκατό των critical Windows flaws θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί προτού εισέλθουν στο PC σας και επηρεάσουν τα αρχεία του συστήματός σας. Η εταιρεία έχει συγκρίνει τις ετήσιες τάσεις και αναφέρει πως παρατηρείται 52% αύξηση του αριθμού των ευπαθειών που αναφέρθηκαν.

https://www.secnews.gr/101147/facebook-hacking-tool/Διαβάστε ακόμα: Αυτό το Facebook Hacking Tool μπορεί όντως να Hackάρει Accounts…Αλλά

Η έκθεση του 2015 διερευνά τις ευπάθειες που επηρεάζουν τα Windows, Office, Windows Server, τον Internet Explorer, και πολλά άλλα. Οι τάσεις που παρατηρούνται είναι:

  • Το 85% όλων των Critical vulnerabilities που αναφέρονται στο report μπορούν να μετριαστούν με την αφαίρεση των admin rights
  • Το 99.5% όλων των ευπαθειών που αναφέρονται για τον Internet Explorer το 2015 θα μπορούσαν να είχαν μετριαστεί αφαιρόντας τα admin rights
  • Το 82% όλων των ευπαθειών που επηρέασαν τα Microsoft Office το 2015 θα μπορούσαν να είχαν μετριαστεί με την αφαίρεση των Αdmin rights.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζουν την έννοια των administrator accounts, παρόλο που είναι πολύ συχνή σε οικιακά PCs. Οι λογαριασμοί αυτοί δίνουν στο χρήστη πρόσβαση στα πάντα, και τα ίδια “προνόμια” αποκτούνται από ένα malware που χτυπά το σύστημά σας.

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

Έτσι, ένας hacker μπορεί να έχει πρόσβαση στα απόρρητα δεδομένα σας και να τροποποιήσει τα Windows system files. Για τον ίδιο λόγο, πολλές επιχειρήσεις τείνουν να παρέχουν τα χαμηλότερα δυνατά δικαιώματα στους χρήστες τους για να μετριάσουν τους κινδύνους από τα malware.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS