ΑρχικήsecurityΗ Google ενημερώνει το Gmail και προειδοποιεί για NonTLS Conversations

Η Google ενημερώνει το Gmail και προειδοποιεί για NonTLS Conversations

Ως μέρος της ημέρας για ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου, η Google ανακοίνωσε ενημερώσεις  για τον Gmail Web client που θα κάνουν πολύ πιο εύκολο να εντοπιστούν οι συνομιλίες διεξάγονται σε ανασφαλή κανάλια και μέσω μη επικυρωμένων email παρόχων (συνήθως bots).

Η Google έχει πάντα το Gmail ενημερωμένο με τις τελευταίες πρακτικές ασφαλείας και η εταιρεία έχει κάνει άλλο ένα βήμα προς το να κάνει το Gmail ακόμη πιο ασφαλές κατά τη χρήση του απ’ ότι πριν.

Η Google ενημερώνει το Gmail και προειδοποιεί για NonTLS Conversations

Πρώτον, η εταιρεία σχεδιάζει να δείχνει ένα «σπασμένο κόκκινο λουκετάκι» δίπλα στο όνομα του αποστολέα/παραλήπτη και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με σκοπό την ανάδειξη email συνομιλιών που δεν επωφελούνται από την ασφάλεια της TLS κρυπτογράφησης.

ggl-updates-gmail-to-show-warnings-for-non-tls-conversations-500160-3

Σήμερα, οι περισσότεροι μεγάλοι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρουν κάποιο είδος υποστήριξης TLS, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν προεπιλεγμένους διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνήθως με custom domains ή shared hosting plans, τα οποία δεν εκτελούν τις συνομιλίες μέσω ενός κρυπτογραφημένου καναλιού.

Η δεύτερη αλλαγή που ανακοινώθηκε στοχεύει σε avatars χρήστες και η Google σχεδιάζει να δείχνει ένα κόκκινο ερωτηματικό αντί της εικόνας του αποστολέα/παραλήπτη.

ggl-updates-gmail-to-show-warnings-for-non-tls-conversations-500160-2

Το μέτρο αυτό θα λαμβάνεται κάθε φορά που το Gmail δεν μπορεί να επαληθεύσει την πηγή του μηνύματος, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι λόγω αυτοματοποιημένων email bots ή λόγω άλλων παρόχων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν εφαρμόζουν τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα ασφαλείας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επίσης, ως μέρος της πρωτοβουλίας της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η Gοogle δίνει 2GB επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο Google Drive σε όποιον ολοκληρώσει έναν Έλεγχο ασφαλείας για το λογαριασμό του στη Gοogle.

ggl-updates-gmail-to-show-warnings-for-non-tls-conversations-500160-4

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS