ΑρχικήsecurityBlackHat VS. WhiteHat | Ο πόλεμος των hackers έχει ήδη ξεκινήσει!

BlackHat VS. WhiteHat | Ο πόλεμος των hackers έχει ήδη ξεκινήσει!

BlackHat VS. WhiteHat | Ο πόλεμος των hackers ξεκίνησε!
BlackHat VS. WhiteHat | Ο πόλεμος των hackers ξεκίνησε!

Οι ίδιοι καλοί hackers , που στο παρελθόν hackαραν περισσότερα από 10.000 routers για να τα κάνουν περισσότερο ασφαλή, για μια ακόμη φορά έγιναν πρωτοσέλιδο για την παραβίαση περισσότερων από 70.000 οικιακών routers, και -προφανώς- για να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες τους να ασφαλίσουν τους εαυτούς τους από τα ελαττώματα ασφαλείας που υπέφεραν τα μηχανήματά τους και τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης.

Ακριβώς όπως το περίφημο hacking group Lizard Squad, η ομάδα των white hat hackers, που φέρει το όνομα White Team, χτίζει ένα τεραστίων διαστάσεων botnet που αποτελείται από εκατοντάδες home routers, αλλά για καλό σκοπό.

Το hacking group Lizard Squad, η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την διακοπή των Sony PlayStation Network και Microsoft Xbox Live, χρησιμοποιεί τα botnets της για να πραγματοποιεί επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service) εναντίον στοχευμένων websites με σκοπό να τους “πλημμυρίσε” με traffic και να τα “ρίξει” offline.

https://www.secnews.gr/101127/secnews-gr-connected-world/btn-large” variation=”btn-success”]Δείτε: Το SecNews.gr στο 8ο Connected World!

Hackάροντας Routers για την… ασφάλεια! 

Αντιμετωπίζοντας την κακόβουλη δραστηριότητα των Lizard Squad, η White Team των καλών hackers έχει χτίσει το δικό της peer-to-peer botnet που μολύνει τα routers με σκοπό να κλείσει τις αδυναμίες τους: όπως :

  • Αδύναμοι default passwords
  • DNS poisoning
  • Μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση (backdoor)
  • Disabled firewalls

Το malware τους, που ονομάστηκε “Linux.Wifatch” γνωστό επίσης ως “Wifatch» και χρησιμοποιείται από την ομάδα αυτή ήδη από το περασμένο έτος, εξακολουθεί να γίνεται updated και είναι open-sourced διαθέσιμο στο Github.

Το malware, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2014 από έναν ανεξάρτητο ερευνητή malware, τον “Loot Myself”,  έχει αναλυθεί από την Symantec τον περασμένο χρόνο, και περιλαμβάνει πλέον πολλά προγράμματα για να αφαιρεί άλλα malicious software και backdoors που υπάρχουν ήδη σε κάποιο σύστημα.

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

 Η White Team έχει αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου 70.000 συσκευές, σύμφωνα με την Symantec.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS