ΑρχικήHow ToΣβήστε γρήγορα κι εύκολα τα διπλότυπα αρχεία στο pc σας! ;) δείτε...

Σβήστε γρήγορα κι εύκολα τα διπλότυπα αρχεία στο pc σας! ;) δείτε πως!

Σβήστε γρήγορα κι εύκολα τα διπλότυπα αρχεία στο pc σας! ;) δείτε πως!

Ας το παραδεχτούμε…. Όλοι μας έχει τύχει να έχουμε το ίδιο αρχείο / φάκελο αρχείων κάπου χωμένο στον υπολογιστή μας εις διπλούν… και καμιά φορά και εις τριπλούν… με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε τον αποθηκευτικό μας χώρο ανούσια.

Αν συμπάσχετε μαζί μου, και θέλετε να ξεφορτωθείτε κι εσείς μια και καλή όλα αυτά τα άχρηστα διπλότυπα αρχεία που πιθανότατα έχετε στον υπολογιστή σας χωρίς καν να το θυμάστε, βρίσκεστε σε καλά χέρια! Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο!

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

 Θα σας παρουσιάσω έναν απλό, γρήγορο κι εύκολο τρόπο να βρείτε τα διπλότυπα αρχεία που έχετε στον υπολογιστή σας και να τα διαγράψετε χειροκίνητα.

Υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά καλά software που μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά. Αλλα εγώ προσωπικά βρίσκω το “Duplicate Files Finder” ελαφρύ και πολύ γρήγορο στη χρήση. Το Duplicate Files Finder είναι ένα software που εντοπίζει τα διπλότυπα αρχεία (τα οποία έχουν το ίδιο περιεχόμενο, αλλά όχι απαραίτητα το ίδιο όνομα). Μπορείτε να τα διαγράψετε χειροκίνητα ή να δημιουργήσετε  links. Η αναζήτηση αυτού του software είναι πολύ γρήγορη συγκρινόμενη με άλλα προγράμματα ίδια φύσεως.

Αρχικά όλα τα αρχεία ταξινομούνται κατά μέγεθος  αφού τα διπλότυπα αρχεία θα έχουν το ίδιο μέγεθος. Άλλα search software χρησιμοποιούν hashing algorithms που scanάρουν τα αρχεία εξ’ ολοκλήρου.

https://www.secnews.gr/101127/secnews-gr-connected-world/btn-large” variation=”btn-success”]Δείτε: Το SecNews.gr στο 8ο Connected World!

Ας ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά του:

  • Σύγκριση Byte by byte
  • Το Search είναι πολύ γρήγορο
  • Υποστηρίζει symbolic links και hardlinks
  • Έχει καλό interface για την διαγραφή των αρχείων και την δημιουργία links
  • Ποικίλα search options
Πάμε να δούμε την διαδικασία : 

Step 1. Καταρχάς θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Duplicate File Finder setup στο σύστημά σας. Μπορείτε να το βρείτε για Windows /Linux εδώ: 

Step 2. Ανοίξτε το Duplicate Files Finder και θα βρείτε το app window όπως το βλέπετε στην εικόνα. Κάντε click στο button που φαίνεται τονισμένο στην εικόνα για να διαλέξετε το  directory που θα βρείτε τα διπλότυπα αρχεία. Στη συνέχεια πατήστε OK.

duplicate-file-finder
Step 3: Κάντε click στο Addπου βρίσκεται στα δεξιά του directory option. Το Duplicate Files Finder σας δίνει την δυνατότητα να προσθέσετε πολλαπλά directories ή φακέλους στα οποία θέλετε να ψάξετε για τα διπλότυπα αρχεία.

selecting-multiple-directories-in-duplicate-file-finder

Step 4. Αφού επιλέξετε τα directories ή τους folders, πατήστε Go! Το Duplicate Files Finder θα κάνει μια γρήγορη αναζήτηση και θα σας εμφανίσει τα ονόματα των διπλότυπων αρχείων όπως και σε ποιον φάκελο αυτά βρίσκονται .

https://www.secnews.gr/101185/%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-windows-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-linux/Δείτε ακόμα: Ρωσία: Απαγόρευση Windows και στροφή προς Linux;;;

searching-for-duplicate-files

duplicate-file-founded

Τώρα είσθε σε θέση να διαγράψετε τα διπλότυπα αρχεία χειροκίνητα! 🙂

Το βρήκατε ενδιαφέρον ? Πείτε μας την γνώμη στα σχόλια παρακάτω!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS