ΑρχικήinetΗ Google και το self-driving φορτηγό παράδοσης παραγγελιών

Η Google και το self-driving φορτηγό παράδοσης παραγγελιών

Η Google λέει ότι δεν θέλει να γίνει ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων. Αλλά ποτέ δεν είπε τίποτα για κατασκευαστής φορτηγών.

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Quartz, ένα πρόσφατο προνόμιο εφευρέσεως χορηγήθηκε στη Gοogle για μια «αυτόνομη πλατφόρμα διανομής» που υπαινίσσεται ότι έχει κι άλλες βλέψεις για την self-driving τεχνολογίας της.

Η Google και το self-driving φορτηγό παράδοσης παραγγελιών

Η σκέψη φαίνεται να είναι ένα κυλιόμενο σύνολο από ασφαλισμένα ντουλαπάκια. Συγκεκριμένα, η ιδέα είναι η Gοogle να στέλνει μια παράδοση σε έναν πελάτη, ο πελάτης να βγαίνει έξω στο φορτηγό και να ξεκλειδώνει το ντουλαπάκι με την παραγγελία του είτε με έναν κωδικό, μια πιστωτική κάρτα ή με μια Near Field Communication (NFC) συσκευή ανάγνωσης καρτών, που πολύ πιθανόν να έχει ήδη το smartphone σας. Αφότου ο πελάτης ανακτήσει το αντικείμενό του, το φορτηγό θα συνεχίσει στο επόμενο σημείο διανομής.

Το φορτηγό παράδοσης είναι ένα σαφές πλάνο που έχε ως στόχο να ανταγωνιστεί το σχέδιο παράδοση της Amazon, μέσω drones. Αν και σίγουρα μοιάζουν με επιστημονική φαντασία, οι άνθρωποι είναι πολύ πιο συνηθισμένοι να βλέπουν φορτηγά παράδοσης να κυκλοφορούν από ό,τι βλέπουν drones να πετούν πάνω από το κεφάλι τους. Έτσι, μόνο από αυτό το γεγονός, τα αυτόνομα οχήματα της Gοogle έχουν ήδη ένα πλεονέκτημα.

colorcorrected-89

Αυτή η πατέντα είναι έτοιμη για να αρχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με την πρόσφατη αποκάλυψη από την Διοίκηση Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας που βρίσκει ότι τα self-driving συστήματα της Goοgle μπορούν να θεωρηθούν “οδηγοί” βάσει του ομοσπονδιακού νόμου.

Με αυτή την απόφαση και με αυτή το νέο προνόμιο εφευρέσεως να έχει χορηγηθεί, οι πιθανότητες των self-driving φορτηγών της Google να κυκλοφορούν στο δρόμο στο κοντινό μέλλον μόλις έγιναν πολύ μεγαλύτερες!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS