Αρχικήsecurity#OpAfrica| Oι Anonymous εναντίον της Παιδικής Εργασίας

#OpAfrica| Oι Anonymous εναντίον της Παιδικής Εργασίας

#OpAfrica: Οι Anonymous Hackers παραβίασαν ένα Νοτιοαφρικάνικο Job Portal το οποίο φιλοξενεί αγγελίες για θέσεις εργασίας για την τοπική κοινωνία, –

Ωστόσο, οι Anonymous αποφάσισαν να διαρρεύσουν τα δεδομένα μόνο των κυβερνητικών υπαλλήλων…

#OpAfrica: Oι Anonymous Hackάρουν για την καταπολέμηση της Παιδικής Εργασίας

Όπως ίσως γνωρίζετε, το OpAfrica βρίσκεται σε εξέλιξη και οι online hacktivist Anonymous στοχεύουν τις κυβερνήσεις της Αφρικής, με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αδικίας, της κακοποίησης των παιδιών και της παιδικής εργασίας στις χώρες της Αφρικής.

Ως κομμάτι της επιχείρησης αυτής, οι hacktivists έχουν πλέον παραβιάσει τον server ενός Νότιου Αφρικάνικου job portal (v-report.co.za)  και απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες 33.000 ατόμων που αναζητούν εργασία, αλλά αποφάσισαν να διαρρεύσουν μόνο τα δεδομένα που ανήκουν σε κυβερνητικούς υπαλλήλους.

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

Σε μια αποκλειστική συνομιλία με τους Anonymous δήλωσαν ότι:

«Εμείς οι Anonymous ποτέ δεν θα βλάψουμε αμάχους ή όσους αναζητούν εργασία, όμως, οι κυβερνήσεις και οι υπάλληλοί τους είναι πάντα κάτω από το ραντάρ μας και έτσι αποφασίσαμε να διαρρεύσουμε ένα μικρό μέρος των δεδομένων τους.”

Μετά τη σάρωση των δεδομένων που διέρρευσαν, βρέθηκαν τα account credentials 53 κυβερνητικών υπαλλήλων. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν πλήρη ονόματα, τα κυβερνητικά email addresses και αριθμούς αναγνώρισης.

Προκειμένου να αποδείξουν την παράβαση, οι Anonymous έκαναν share επίσης screenshots που δείχνουν πώς οι hacktivists ήταν στο εσωτερικό του WordPress content management system του job portal. Τα στοιχεία που διέρρευσαν μαζί με τα screenshots είναι διαθέσιμα εδώ.

https://www.secnews.gr/101186/google-decides-to-kill-flash-ads/btn-large”]Δείτε ακόμα: H Google σκοτώνει τα Flash Ads

Στις 7  Φεβρουαρίου, οι ίδιοι οι χάκερ παραβίασαν τις κυβερνητικές ιστοσελίδες της Ουγκάντα και της Ρουάντα, και διέρρευσαν  εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων και email συνομιλιών .

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS