ΑρχικήinetΤο αυτόνομο αυτοκίνητο της Google AI μπορεί να χαρακτηριστεί ως οδηγός

Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google AI μπορεί να χαρακτηριστεί ως οδηγός

Google-Car-640x356

Σε ό, τι μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σημαντικό ορόσημο και σημαντική ώθηση για τον τεχνολογικό γίγαντα Google, η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας και Διοίκησης (NHTSA), έχει μόλις δώσει στο γίγαντα αναζήτησης το έναυσμα που χρειάζεται για να κινηθεί προς τα εμπρός. Οι ρυθμιστές ασφαλείας των οχημάτων στις ΗΠΑ έχουν πει ότι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, που πειραματίζεται με ένα αυτόματο αυτοκίνητο, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως οδηγός βάσει του ομοσπονδιακού νόμου.

Σε επιστολή που απέστειλε προς την εταιρεία, ο οργανισμός κυκλοφορίας συμφώνησε σε μία πρότασή της, ώστε το αυτόματο σύστημα (SDS) AI να θεωρηθεί ως νόμιμος “οδηγός” του αυτοκινήτου, ανοίγοντας τις πόρτες για περισσότερες νόμιμες δυνατότητες του αυτόματου αυτοκινήτου της.

Η μονάδα αυτόματων αυτοκινήτων της Google υπέβαλε στις 12 Νοεμβρίου ένα προτεινόμενο σχέδιο για ένα αυτοκινήτο που δεν έχει «καμία ανάγκη από έναν άνθρωπο οδηγό», λέει η επιστολή προς τη Google από τον Διευθύνων Σύμβουλο της NHTSA Paul Hemmers.

“H NHTSA θα ερμηνεύσει ως «οδηγό» το σύστημα αυτόματης οδήγησης, στο πλαίσιο που περιγράφεται ο σχεδιασμός των οχημάτων με κινητήρα της εταιρείας, και όχι κάποιον από τους επιβάτες του οχήματος,” έγραψε ο ρυθμιστής. «Συμφωνούμε με την Google ότι [το αυτόματο όχημα της] δεν θα έχει «οδηγό» με την παραδοσιακή έννοια που τα οχήματα είχαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκατό χρόνων.»

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα της εταιρείας δεν εξαρτώνται από τους ανθρώπινους φορείς και στερούνται συνήθεις μεθόδους εισαγωγής, όπως το τιμόνι, το φυσικό αέριο και τα πεντάλ, τα φρένα, το χειρόφρενο, το φλας και οι καθρέφτες. Βασικά, δεν έχει τίποτα που ένας άνθρωπος οδηγός θα χρειαζόταν για να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο. Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google, ανταγωνίζονται για να αναπτύξουν και να πωλούν τα οχήματα που μπορούν να οδηγούνται από μόνα τους, τουλάχιστον κάποιες φορές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS