ΑρχικήinetΦέτος έρχονται τα… Gamified drones

Φέτος έρχονται τα… Gamified drones

Τα drones έχουν υπάρξει ένα επίκαιρο, αλλά αμφιλεγόμενο θέμα στο χώρο τεχνολογίας εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ακολουθώντας την τάση και συνήθως ό,τι είναι δημοφιλές μεταξύ των ενηλίκων – από αυτοκίνητα μέχρι κινητά – είναι μόνο θέμα χρόνου πριν τα παιδιά θελήσουν και αυτά ένα δικό τους drone.

Φέτος έρχονται τα… Gamified drones

Τα φιλικά προς τα παιδιά drones είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις παιχνιδιών που εμφανίστηκαν στο Διεθνές Toy Fair 2016 που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη αυτό το Σαββατοκύριακο. Αλλά δεν μιλάμε μόνο για τα κλασσικά fly-and-control drones. Αυτά τα drones είναι τα παιχνίδια μεταμφιεσμένα.

«Παρά το γεγονός ότι τα drones δεν είναι νέα, η αφθονία και η ποικιλία τους είναι μια σημαντική τάση για το έτος», δήλωσε στο Mashable η Adrienne Appell, διευθύντρια στρατηγικής επικοινωνίας του Toy Industry Association. «Υπάρχουν drones με μοτίβα παιχνιδιού ενσωματωμένα σε αυτά, επιλογές που ενεργοποιούνται με τη φωνή και άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάση που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για κορίτσια.»

Το να γίνει Gamifying ένα drone σημαίνει να πάρεις το κλασσικό τηλεκατευθυνόμενα drone σου και να του προσθέσεις ένα στοιχείο παιχνιδιού, είτε πρόκειται για ένα αγώνες με αυτοκίνητα είτε για την προσθήκη ενός video game-like spin. Με τη βοήθεια των εφαρμογών, επαυξημένης πραγματικότητας και τις καινοτόμες τεχνολογίες, αυτά τα drones οδηγούν στο μέλλον των gamified πτήσεων.

Υπάρχει μια φυσική πηγή ανησυχίας για τη χρήση drones από παιδιά, εξάλλου, και μόνο οι έλικες ταχέως περιστροφής είναι αρκετοί για να δώσει στους γονείς μια υγιή δόση άγχους. Αλλά αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν προστασία στο εξωτερικό των πτερυγίων τους, οπότε δεν πρέπει οι γονείς να ανησυχούν ότι μπορεί να κοπείτε ή να βγάλετε κάποιο μάτι.

Όλα τα drones που ζυγίζουν πάνω από 0,55 κιλά πρέπει να καταχωρηθούν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά ευτυχώς αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι όλα κάτω από το όριο.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο cool drones που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Toy Fair.

Air Hogs Connect

Connect-6

Με ένα μικρό quadcopter drone και ένα ευέλικτο mat, μπορείτε να μετατρέψετε το σαλόνι σας σε μια περιοχή αποστολής. Το drone Air Hogs Connect από την Spin Master ελέγχεται από μια tablet εφαρμογή και χρησιμοποιεί κάμερα για να δημιουργήσει μια επαυξημένης πραγματικότητας πόλη πάνω στο mat στο πάτωμα. Οι αποστολές ξεπετάγονται και μείνετε σε εγρήγορση μιας και μπορεί να χρειαστεί να εξουδετερώσετε εξωγήινους και όχι μόνο. Μπορείτε να πετάξετε το drone σε διαφορετικά σημεία πάνω από το mat και να χρησιμοποιήσετε τα όπλα και τις ικανότητές σας για να ολοκληρώσετε αποστολές.

Τιμή: $150. Διαθεσιμότητα: Αύγουστος 2016

 

REV Air

Drone-2

Αυτή η νέα μόδα στα drones αλλάζει το παιχνίδι γιατί είναι συνδυασμένη με ένα RC αυτοκίνητο. Η REV Air είναι ένα δίδυμο αγωνιστικών αυτοκινήτων που μάχονται μεταξύ του εδάφους και του αέρα, καθώς ελέγχετε την επιλογή σας από το αυτοκίνητο ή quadcopter. Με μια tablet εφαρμογή, μπορείτε να επιλέξετε έναν αντίπαλο εικονικής πραγματικότητας ή να παίξετε ενάντια σε έναν φίλο σας. Έπειτα, μπορείτε να κάνετε ελιγμούς στο όχημα της επιλογής σας για να αντιμετωπίσετε τον στόχο σας και μην ξεχνάτε να πατήστε το fire button. Όταν παίζετε εναντίον ενός αντιπάλου εικονικής πραγματικότητας, θα αλλάζει τακτική με βάση το πόσο πολύ έχει ήδη χτυπηθεί, οπότε μην περιμένετε έναν ξεκάθαρο αγώνα κάθε φορά.

Τιμή: $130. Διαθεσιμότητα: Φθινόπωρο 2016

 

Lumi

Drone-5

Αυτό το κομψό λευκό quadcopter από WowWee έχει μερικά cool χαρακτηριστικά που θα πάει ένα βήμα παραπέρα το κλασσικό drone σας. Το πρώτο είναι o φάρος του Lumi, ο οποίος επικοινωνεί με το drone για να το κρατήσει εκεί που είναι και δρα ως αυτο-σταθεροποιητής. Μπορείτε να βάλετε το φάρο στην τσέπη σας και να κάνετε το drone να σας ακολουθά όπου κι αν πάτε. Ακόμα πιο cool είναι ότι πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι, το οποίο λειτουργεί ως μια απλοποιημένη Guitar Hero ή Dance Dance Revolution εμπειρία. Από την εφαρμογή που χρησιμοποιείς για να το ελέγξεις, ξεκινώντας το παιχνίδι θα ανοίξει μια οθόνη με κόκκινα, πράσινα, μπλε και κίτρινα κουμπιά. Παίξτε ένα τραγούδι και πατήστε το σωστό χρώμα όταν το LED φωτάκι του Lumi ανάψει για να το κάνετε να πάει υψηλότερα – χάστε λίγο το ρυθμό και το drone θα πέσει λίγο χαμηλότερα, μέχρι να προσγειωθεί στο έδαφος.

Τιμή: $80. Διαθεσιμότητα: Φθινόπωρο 2016

 

Sky Viper Hover Racer

Stunt Drone-5

Το Sky Viper Hover Racer από τη Skyrocket δεν ανεβαίνει ψηλότερα από τρία πόδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σας διασκεδάσει. Το quadcopter έρχεται με τέσσερις φάρους που μπορείτε να τους στήσετε οπουδήποτε για να δημιουργήσετε τον δικό σας προσαρμοσμένο ιππόδρομο. Συνδέστε το drone και τους φάρους με μια εφαρμογή στο smartphone σας και σύντομα θα μπορείτε να πετάτε με αντίπαλο τον χρόνο και να ανταγωνίζεστε τους φίλους σας. Υπάρχει ακόμη και μια λειτουργία για έναν παίκτη! Αν ο φίλος σας έχει ένα Hover Racer, μπορείτε να αγωνιστείτε head-to-head σε αερομαχίες. Χτυπήστε το με ένα υπέρυθρο φως για να το κάνετε να ταλαντευτεί και δείτε το να πέφτει όταν του παίρνετε την “ζωή” του.

Τιμή: $100. Διαθεσιμότητα: Φθινόπωρο 2016

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS