ΑρχικήinetΑυτά τα παπούτσια φορτίζουν το smartphone σας ενώ περπατάτε

Αυτά τα παπούτσια φορτίζουν το smartphone σας ενώ περπατάτε

solepower_1-παπούτσια

Η ενέργεια που παράγεται από αυτά τα παπούτσια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει το smartphone σας

Τα παπούτσια μας μπορεί να γίνουν η επόμενη πηγή ενέργειάς μας, χάρη σε μια νέα τεχνολογία παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας που αναπτύχθηκε από τους μηχανολόγους μηχανικούς στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison. Αυτή η τεχνική μπορεί να μειώσει την εξάρτηση από τις μπαταρίες σε κινητές συσκευές και να φορτίζει το smartphone σας καθώς περπατάτε.

Ο Tom Krupenkin, καθηγητής μηχανολογίας και o ανώτερος επιστήμονας J Ashley Taylor περιέγραψε την πρωτοποριακή τεχνολογία που μπορεί να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της ανθρώπινης κίνησης για τη φόρτιση κινητών ηλεκτρονικών συσκευών όπως smartphones και laptops. Αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν ενσωματωμένο συλλέκτη ενέργειας στα παπούτσια, να παίρνει την ενέργεια που παράγεται από τον άνθρωπο κατά το βάδισμα και να την αποθηκεύει για μελλοντική χρήση.

Τα παπούτσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για το στρατό, καθώς οι στρατιώτες μεταφέρουν βαριές μπαταρίες για να τροφοδοτούν τα ραδιόφωνά τους, μονάδες GPS, και γυαλιά νυχτερινής όρασης. Θα μπορούσε επίσης να παρέχει μια πηγή ενέργειας για τους ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές και στις αναπτυσσόμενες χώρες που δεν διαθέτουν επαρκή δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

“Τα ανθρώπινα πόδια παράγουν πολλή ενέργεια. Θεωρητικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι μπορεί να παραχθούν μέχρι και 10 βατ ανά παπούτσι και αυτή η ενέργεια απλώς χάνεται ως θερμότητα. Ένα σύνολο των 20 watts από το περπάτημα δεν είναι μικρό πράγμα, ειδικά σε σύγκριση με τις απαιτήσεις ισχύος της πλειοψηφίας των σύγχρονων κινητών συσκευών, ” εξήγησε ο Krupenkin.

Ένα τυπικό smartphone απαιτεί λιγότερο από δύο βατ ενέργειας.

Η ομάδα έχει εργαστεί για την ανάπτυξη νέων μεθόδων μετατροπής μηχανικής ενέργειας σε ηλεκτρική που θα μπορούσε να λειτουργήσει για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από έναν άνθρωπο που περπατάει. Η διαδικασία σήμερα είναι γνωστή ως αντίστροφη electrowetting. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί ένα αγώγιμο υγρό που λειτουργεί με μια επιφάνεια επικαλυμμένη με nanofilm που είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS