ΑρχικήsecurityΤα χακαρισμένα τηλέφωνα, οι ψεύτικες απειλές για βόμβες και τα Bitcoin

Τα χακαρισμένα τηλέφωνα, οι ψεύτικες απειλές για βόμβες και τα Bitcoin

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον Vincent L., 18, από το Παρίσι, καθώς δεν συνεργάστηκε με τις αρχές σε μια έρευνα που σχετιζόταν με μια σειρά από ψεύτικες απειλές για βόμβα που έλαβε χώρα στη Γαλλία, αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, δηλώνει η LeMonde.

Τα χακαρισμένα τηλέφωνα, οι ψεύτικες απειλές για βόμβες και τα Bitcoin

Ο Vincent L. είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Darkness.su, η οποία παρέχει ανώνυμες υπηρεσίες XMPP για τους χρήστες της. Σύμφωνα με την επιβολή του γαλλικού νόμου, η υπηρεσία έχει χρησιμοποιηθεί από την Evacuation Squad, μια ομάδα που έχει τρομοκρατήσει διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο προειδοποιώντας για ψεύτικες βομβιστικές απειλές και αποστέλλοντας ομάδες SWAT σε διάφορες προσωπικότητες και σε δημόσια πρόσωπα υψηλού προφίλ (ένα φαινόμενο γνωστό ως swatting) .

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση, επειδή αρνήθηκε να παράσχει στην αστυνομία το κλειδί κρυπτογράφησης που είναι απαραίτητο για τους αξιωματικούς ώστε να ξεκλειδώσουν τα δεδομένα στο laptop του.

Οι Γάλλοι ανακριτές προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα των μελών της Evacuation Squad. Ο ιστοχώρος Darkness.su δεν αποθηκεύει για μεγάλο διάστημα τα logs των συνομιλιών ή τα μεταδεδομένα που ανταλλάσσονται μέσω των servers του.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το laptop του Vincent L. μπορεί να κρατήσει αυτές τις πληροφορίες, αλλά ο έφηβος αρνείται να συνεργαστεί.

Η Evacuation Squad είχε δραστηριοποιηθεί κατά τους τελευταίους μήνες, κυρίως μέσω των @Ev4cuati0nSquad και @SwatTheW0rld Twitter λογαριασμών, που τώρα έχουν ανασταλεί.

Στις 26 Ιανουαρίου, η ομάδα δημοσίευσε μια σημείωση στο Pastebin (πλέον έχει διαγραφεί), στην οποία έλεγε ότι θα λάμβανε δωρεάν αιτήσεις μέχρι την 1η Μαρτίου 2016, για τις θέσεις όπου θα γινότανε οι βομβιστικές απειλές. Μετά την 1η Μαρτίου, το group ανακοίνωσε ότι θα λαμβάνει πληρωμές σε Bitcoin για περαιτέρω ψεύτικες βομβιστικές απειλές σε συγκεκριμένους στόχους.

phone-hacking-group-is-selling-fake-bomb-threats-for-bitcoin-500435-2

Η ομάδα χρέωνε, για την έκδοση ψεύτικων βομβιστικών απειλών, $5 αξία σε Bitcoin για σχολεία και κεντρικά γραφεία εταιρειών, $10 αξία σε Bitcoin για δικαστήρια και ολόκληρες σχολικές περιοχές, $20 αξία σε Bitcoin για αθλητικές εκδηλώσεις και σημαντικά συνέδρια και $50 αξία σε Bitcoin για “μεγάλες” αθλητικές εκδηλώσεις.

Η Evacuation Squad ήταν ανοικτή και για την έκδοση ψεύτικων βομβιστικών απειλών και για άλλους τύπους εκδηλώσεων, για μια διαπραγματεύσιμη χρέωση. Ακόμη, για $5 επιπλέον αξία σε Bitcoin, η ομάδα θα παγίδευε κάποιον άλλο για το περιστατικό!

Όλα αυτά υποτίθεται ότι γινόταν με τη χρήση των ανώνυμων υπηρεσιών Darkness.su για να παραβιάσουν VoIP τηλέφωνα και να τοποθετούν κλήσεις, εξ ου και το έντονο ενδιαφέρον της αστυνομίας για το laptop του Vincent L.

Η ομάδα διέθετε δύο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στις οποίες οι άνθρωποι θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, η μία φιλοξενείται στο zmail.ru και η άλλη πάνω στο darkness.su domain.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS