ΑρχικήHow ToΟι ξένες γλώσσες του μέλλοντος θα είναι... οι γλώσσες προγραμματισμού!

Οι ξένες γλώσσες του μέλλοντος θα είναι… οι γλώσσες προγραμματισμού!

Ετοιμαστείτε! Οι ξένες γλώσσες του μέλλοντος θα είναι... οι γλώσσες προγραμματισμού!!! 
Ετοιμαστείτε! Οι ξένες γλώσσες του μέλλοντος θα είναι… οι γλώσσες προγραμματισμού!!!

Φαίνεται πως ο CEO της Apple, κύριος Tim Cook, δήλωσε πως τα παιδιά θα πρέπει να μαθαίνουν προγραμματισμό από μικρή ηλικία, κάτι το οποίο μάλλον πρόκειται σύντομα να γίνει πραγματικότητα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Στη Florida, μια πρόταση να ανταλλάξουν τα δύο μαθήματα ξένων γλωσσών με γλώσσες προγραμματισμού, όπως JavaScript και Python, εξετάζεται αυτή τη στιγμή από τους νομοθέτες.

https://www.secnews.gr/100411/program-languages-that-generate-most-software-security-bugs/Μάθετε: Ποια γλώσσα προγραμματισμού υποφέρει απ’τα περισσότερα security bugs?

Σύμφωνα με το πρώην στέλεχος της Yahoo που έχει γίνει πολιτικό πρόσωπο πλέον, το μέτρο αυτό θα επιτρέψει στους μαθητές να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές σπουδές ξένων γλωσσών για μαθήματα προγραμματισμού. Ο προγραμματισμός ήδη θεωρείται  βασικό προσόν (key skill ) στην όλο και πιο…. τεχνολογική εποχή που ζούμε.

H Αμερική εμφανίζει έναν ολοένα αυξανόμενο ενθουσιασμό σχετικά με τον προγραμματισμό που διδάσκεται στα αμερικανικά κολλέγια. Ο Πρόεδρος Obama συνέβαλε επίσης το περασμένο Σαββατοκύριακο προς την κατεύθυνση αυτή αποκαλύπτοντας ένα σχέδιο $ 4.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση της εκπαίδευσης του computer science. Σύμφωνα με τον Obama , η εκπαίδευση της  επιστήμης των υπολογιστών αποτελεί πλέον  “μια βασική δεξιότητα, μαζί με τα υπόλοιπα τρία ‘R’s” — [ reading, writing, arithmetic ] ανάγνωση, γραφή και αριθμητική.

https://www.secnews.gr/101327/popular-programming-languages-at-hackathons/Δείτε ακόμα: Ποιες είναι οι διασημότερες Programming Languages @Hackathons ?

 

Μπορεί οι γλώσσες προγραμματισμού να μην κάνουν αίσθηση στους φοιτητές των θεωρητικών επιστημών, ή σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τις τέχνες. Αυτοί θα έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τα μαθήματα ξένων γλωσσών. Στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αμερικής οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν ξένες γλώσσες όπως : τα Λατινικά, τα Mandarin, Γερμανικά, εκτός από C++.

Εσάς ποια είναι η απόψή σας για την κίνηση αυτή; Θα θέλατε να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα? Μπορείτε να μας πείτε την γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω!

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS