ΑρχικήinetΔωρίστε το παλιό σας USB stick και βοηθήστε τη Βόρεια Κορέα!

Δωρίστε το παλιό σας USB stick και βοηθήστε τη Βόρεια Κορέα!

Ένα μικροσκοπικό USB memory stick είναι απίθανο να καταπολεμήσει τον καταπιεστικό Kim Jong-un αλλά χιλιάδες από αυτά μπορούν να βοηθήσουν το λαό της Βόρειας Κορέας δείχνοντας τους τις ελευθερίες που απολαμβάνουν οι άνθρωποι στον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με ακτιβιστές ανθρώπινων δικαιωμάτων.

USB

Το Ίδρυμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Νέας Υόρκης και το Forum 280, μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Silicon Valley συνεργάστηκαν για το πρόγραμμα “Flash Drives for Freedom” που θα συλλέξει USB flash drives και θα τα γεμίσει με περιεχόμενο από σαπουνόπερες της Νότιας Κορέας μέχρι ταινίες του Hollywood και συνεντεύξεις από αποστάτες της Βόρειας Κορέας και θα τα περάσουν λαθραία στη χώρα για να τα δουν οι πολίτες.

https://www.secnews.gr/100238/kingston-unhackable-usb-drive/Kingston ‘Unhackable’ USB Drive| Μεταφέρετε με ασφάλεια τα έγγραφά σας

Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι δημιουργήσει ένα φτηνό αγωγό πληροφοριών για κάποιους από τα 25 εκατομμύρια κατοίκους που ζουν σε ένα από τα πιο καταπιεστικά καθεστώτα του κόσμου!

“Στην πιο κλειστή κοινωνία του κόσμου, τα flash drives είναι πολύτιμα εργαλεία εκπαίδευσης και ανακάλυψης”, γράφει η ιστοσελίδα του προγράμματος. “Σε μια κοινωνία χωρίς Internet με ολική κυβερνητική λογοκρισία και χωρίς ανεξάρτητα ΜΜΕ, οι πολίτες βασίζονται σε αυτά τα μικρά κομμάτια πλαστικού. Γεμισμένα με βιβλία και ταινίες είναι ένα παράθυρο για τον έξω κόσμο!”

https://www.secnews.gr/88112/%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%8d%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%ac%ce%ba%ce%b5%cf%81-%ce%b2%cf%8c%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%ad%ce%b1/Πώς εκπαιδεύονται οι χάκερ στη Βόρεια Κορέα

Λίγοι Βορειοκορεάτες έχουν PC ή MAC για να βάλουν το USB stick αλλά πολλοί έχουν Notels που είναι φορητά media players από την Κίνα κι έχουν θύρες USB και SD. Επίσης φτηνά tablets και smartphones που έχουν θύρες επίσης αρχίζουν και γίνονται δημοφιλή στη Βόρεια Κορέα.

Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείς να δωρίσεις το παλιό σου USB stick εδώ: http://www.flashdrivesforfreedom.org/#donate

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS