ΑρχικήinetTwo-factor authentication στο Instagram για καλύτερη ασφάλεια!

Two-factor authentication στο Instagram για καλύτερη ασφάλεια!

Η δημοτικότητα του Instagram συνεχίζει να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να εγκαταστήσει two-factor authentication στην εφαρμογή για να βοηθήσει στην πρόληψη παραβιάσεων ασφαλείας!

Instagram

Μέχρι τώρα για να συνδεθείτε στο Instagram έφτανε το username σας και ο κωδικός σας αλλά το TechCrunch αναφέρει ότι σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν να τους στέλνεται ένας κωδικός ως δεύτερο βήμα για τη σύνδεση τους.

Με το νέο εργαλείο αν κάποιος προσπαθήσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας με το email και τον κωδικό σας θα πάρετε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό σας με έναν κωδικό. Αυτό σημαίνει ότι οι hackers χρειάζονται κάτι περισσότερο από το email και τον κωδικό σας που θα μπορούσαν η να το μαντέψουν ή να σας τον κλέψουν μέσω κάποιας απάτης phishing.

https://www.secnews.gr/100005/%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-hackers-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%bd-instagram-%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf/btn-large” variation=”btn-success”]Τούρκοι hackers παραβίασαν το Instagram Ρώσου υπουργού!

Η ενεργοποίηση του two-factor authentication είναι μια καθυστερημένη κίνηση από την πλευρά του
Instagram, το οποίο έχει γίνει η αγαπημένη υπηρεσία των celebrities όλου του κόσμου για κοινοποίηση φωτογραφιών. Πέρυσι η Taylor Swift έπεσε θύμα hacking στην υπηρεσία, κάποιος πήρε τον έλεγχο του λογαριασμού της και ανέβαζε φωτογραφίες που αργότερα διαγράφηκαν όταν η ομάδα της ξαναπήρε τον έλεγχο. Χωρίς το two-factor το μόνο που έκαναν ήταν να αλλάξουν τον κωδικό.

Τα νέα μέτρα ασφαλείας του Instagram ήρθαν λίγο μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας ότι πλέον υποστηρίζει πολλαπλούς λογαριασμούς, ένα άλλο χαρακτηριστικό που ζητούσαν οι χρήστες για καιρό! Οι χρήστες άρχισαν να βλέπουν το καινούριο χαρακτηριστικό νωρίτερα αυτόν τον μήνα που τους επιτρέπει να εναλλάσσουν μεταξύ διαφορετικών λογαριασμών χωρίς να περάσουν την ταλαιπωρία του log in και log out!

https://www.secnews.gr/101123/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%ce%bf-instagram-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bb/Επιτέλους! Tο Instagram υποστηρίζει πλέον πολλαπλούς λογαριασμούς!

To Facebook το οποίο αγόρασε το Instagram το 2012 έχει αρχίσει να προσφέρει την επιλογή του two-factor authentication ήδη από το 2011. Το Gmail επίσης από την ίδια χρονιά!

https://www.secnews.gr/100772/must-have-tools-to-protect-your-social-media-accounts/Τα 5 ‘must have’ tools για την προστασία των social media accounts σας!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS