ΑρχικήinetΤο WiFi Router σας έχει σούπερ δυνάμεις που δεν τις ξέρετε.... ;)

Το WiFi Router σας έχει σούπερ δυνάμεις που δεν τις ξέρετε…. ;)

Your WiFi Router Has a Superpower You Didn’t Know
Το WiFi Router σας έχει σούπερ δυνάμεις που δεν τις ξέρετε…. 😉

Οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί από το University of California έχουν βρει έναν τρόπο με τον οποίο ο αριθμός των ατόμων σε ένα δωμάτιο θα μπορούσε να υπολογιστεί από τη μέτρηση της δύναμης του WiFi Router . Αυτό θυμίζει λιγάκι την mobile spying τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τους Batman και Fox στην ταινία Dark Knight… όχι;

https://www.secnews.gr/100351/now-boost-your-wifi-signal-with-a-beer-can/btn-large” variation=”btn-info”]Διαβάστε: Boostάρετε το σήμα του WiFi σας με ένα κουτάκι μπύρας!

“Η προσέγγισή μας μπορεί να εκτιμήσει τον αριθμό των ανθρώπων που περπατούν σε μια περιοχή, με βάση μόνο τις ληφθείσες μετρήσεις ισχύος ενός WiFi link,” δήλωσε ο Mostofi, ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. “Με την προσέγγιση αυτή, δεν χρειαζόμαστε καμία ενεργοποιημένη μέσω WiFi ηλεκτρονική επικοινωνία για την καταμέτρηση των ανθρώπων”.

Για να μετρήσουν τον αριθμό των ανθρώπων, οι ερευνητές έβαλαν δύο κόμβους WiFi σε αντίθετες κατευθύνσεις σε μια περιοχή 70 -τετραγωνικών μέτρων. Τώρα με τον υπολογισμό των μετρήσεων ισχύος στη συγκεκριμένη αυτή περιοχή των εν λόγω κόμβων, ο αριθμός των ανθρώπων που υπάρχουν εκτιμάται με ακρίβεια έως και εννέα ανθρώπων- τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.  Όταν άνθρωποι διέσχισαν την περιοχή μεταξύ αυτών των δύο κόμβων, το σήμα του WiFi Router έπεσε λίγο και το αντίστροφο.

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

countingpeop

Εξετάζοντας την μεταβολή του σήματος και τη συμπεριφορά των σημάτων, οι ερευνητές ήταν σε θέση να αντλήσουν μια μαθηματική μέθοδο για την εκτίμηση του αριθμού των ατόμων σε εκείνη την περιοχή.

Αυτό το εύρημα που σχετίζεται με τα σήματα WiFi θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα applications , όπως την εκτίμηση του πλήθους των ανθρώπων για την κατασκευή έξυπνων κτηρίων, δυναμικότητας κλιματισμού σε χώρους κ.λπ. Εκτός από αυτά, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια.

https://www.secnews.gr/99985/the-fi-in-wifi-means/Δείτε ακόμα: Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει το “Fi” από το “Wi-Fi”; Θα εκπλαγείτε!

Μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So” width=”580″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS