ΑρχικήinetFacebook: Mε $1000 τρέξε τη δική σου αντιτρομοκρατική καμπάνια!

Facebook: Mε $1000 τρέξε τη δική σου αντιτρομοκρατική καμπάνια!

Δραματική άνοδο έχει σημειώσει τον τελευταίο καιρό η online προπαγάνδα μέσω δημοφιλών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό την στρατολόγηση τζιχαντιστών. Για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού, το Facebook εισήγαγε ένα πρόγραμμα δωρεάν διαφημίσεων, προσφέροντας στους χρήστες έως και 1000 δολάρια για την προώθηση αντιτρομοκρατικών καμπανιών.

Facebook

Αρκετές οργανώσεις έχουν αντιληφθεί τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αξιοποιώντας τα για να επιτύχουν τους σκοτεινούς σκοπούς τους. Το ISIS είναι ένα τρανό παράδειγμα, όντας η μόνη τρομοκρατική οργάνωση που αξιοποιεί την τεράστια δύναμη του Twitter και του Facebook για να προσηλυτίσει νεαρά μυαλά, να διαδώσει το μήνυμά της και να προσελκύσει υποστηρικτές στους αγώνες της.

[alert variation=”alert-success”]Πολλά μέλη του ISIS διατηρούν εξαιρετικά ενεργούς λογαριασμούς στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ παράλληλα διαθέτουν ισχυρή παρουσία και στην υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, με περισσότερους από 100.000 οπαδούς συνολικά.[/alert]

Το ζήτημα είναι άκρως ανησυχητικό και έχει βαθύ αντίκτυπο στην κοινωνία. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί και η περσινή επίθεση στο Παρίσι, κατά την οποία το ISIS χρησιμοποίησε δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για το σχεδιασμό και την οργάνωση της επίθεσης.

Και ενώ οι προπαγανδιστές τείνουν να αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, στον αντίποδα αυτών πραγματοποιούνται  συντονισμένες διαδικτυακές προσπάθειες για την αποτροπή των ενεργειών τους και την καταπολέμηση των κηρυγμάτων μίσους που προωθούν.

Το Facebook συμμετέχει στον αγώνα αυτόν κατά της τρομοκρατίας

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στηρίζει φυσικά την μάχη αυτή, έχοντας καταλήξει σε μια λύση για την ελαχιστοποίηση της επιρροής των ισλαμιστών προσηλυτιστών και εκδίωξή τους από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόμοιες προσπάθειες έχουν ήδη γίνει από την ομάδα των Anonymous, με εκστρατείες όπως οι #OpISIS και #OpParis, καθώς και άλλες καμπάνιες εξοστρακισμού του ΙSIS από το Twitter και το Τelegraph.

Πρόσφατα, και το Facebook έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, εισάγοντας ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία “Counter-Speech”, το οποίο προσφέρει πιστώσεις διαφήμισης ύψους έως και $1000 για εκείνους που υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στα κηρύγματα μίσους και τις προπαγάνδες τρόμου.

Αυτή η νέα έξυπνη στρατηγική σκοπεύει να διαφωτίσει όσους έχουν επηρεαστεί από την προπαγάνδα, και κυρίως τους νέους, θέτοντας ένα τέλος στην πλύση εγκεφάλου που ασκεί το χαλιφάτο.

Έτσι, αντί για την απομάκρυνση ή το κλείδωμα των εξτρεμιστικών σελίδων του Facebook που  διαδίδουν το μίσος μεταξύ των οπαδών τους, το Facebook επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων χρηστών, χρηματοδοτώντας διαφημιστικές καμπάνιες κατά της τρομοκρατίας σε μια προσπάθεια για την καταπολέμηση της.

Ο πρώτος χρήστης που επωφελήθηκε από το ειδικό πρόγραμμα του Facebook είναι ένας Γερμανός κωμικός ο οποίος κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει ότι η κατανάλωση halal κρέατος είναι δηλητηριώδης για τους Χριστιανούς.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS