ΑρχικήinetΟι επιστήμονες πλησιάζουν την 3D εκτύπωση αυτιού

Οι επιστήμονες πλησιάζουν την 3D εκτύπωση αυτιού

primary_37-εκτύπωση

Η 3D εκτύπωση μας βοήθησε να φτιάξουμε πλαστικά στολίδια, θήκες τηλεφώνου, φιγούρες και νάρθηκες για σπασμένα χέρια. Και τώρα μπορεί να μας βοηθήσει φτιάχνοντας καινούρια αυτιά!

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Wake Forest για Αναγεννητική Ιατρική, δημοσίευσαν μια μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Nature Biotechnology, δίνοντας λεπτομέρειες για έναν νέο 3D εκτυπωτή που μπορεί να χτίσει βιοσυμβατούς ιστούς για χρήση σε μεταμοσχεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των μυών, των χόνδρων, των οστών και ενός ολόκληρου ανθρώπινου αυτιού.

Ο 3D εκτυπωτής, που ονομάζεται ενσωματωμένος εκτυπωτής ιστού-οργάνου (iTop), έχει ξεπεράσει κάποια από τα εμπόδια της 3D εκτύπωσης που παρεμπόδιζαν τους ερευνητές από τη δημιουργία σταθερού, σε ανθρώπινη κλίμακα, κατασκευάσματος ιστού. Ένα μέλος της ερευνητικής ομάδας, ο Anthony Atala δήλωσε ότι η ομάδα εκτυπώνει τις δομές με κύτταρο-φορτωμένους υδροπηκτές, που ενεργούν ως ένα είδος “βιο-μελανιού”. Αλλά χρησιμοποιώντας υδροπηκτές είναι μόνο το πρώτο βήμα για να καταστεί επιτυχής και σταθερός ο ιστός.

“Ένας από τους σημαντικότερους περιορισμούς της φύσης είναι ότι οι ιστοί ή τα κύτταρα δεν θα επιβιώσουν σε όγκο μεγαλύτερο από 100-200 μm, τα οποία είναι περίπου 0,1 έως 0,2 mm. Τα κύτταρα πρέπει να είναι αρκετά κοντά στα τριχοειδή αγγεία που μεταφέρουν αίμα για να πάρουν την απαραίτητη «διατροφή» και να επιβιώσουν μέσω διάχυσης.«Αυτό που κάναμε με την τεχνολογία εκτύπωσης είναι να δημιουργήσουμε μικροαγωγούς στη δομή, που επέτρεψαν στην διατροφή να περάσει και να μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε ουσιαστικά το όριο της φύσης», είπε ο Atala.

Για να ελέγξει τα αποτελέσματα αυτής της νέας 3D τεχνολογίας εκτύπωσης, η ομάδα του Wake Forest πρόσθεσε τους 3D-τυπωμένους ιστούς σε αρουραίους στο εργαστήριο. Στην συνέχεια τον ανέλυσαν μετά από 5 μήνες, βρίσκοντας νέο αγγειοποιημένο ιστό στα εμφυτεύματα και καθόλου νέκρωση.

Η διαμόρφωση των ιστών γίνεται με τη λήψη ενός ψηφιακού μοντέλου του τμήματος του σώματος ή του τμήματος του ιστού και μεταφράζετε σε ένα πρόγραμμα λογισμικού που ελέγχει τον Itop. Αυτό σημαίνει ότι ο εκτυπωτής είναι ικανός να δημιουργήσει οποιοδήποτε μέγεθος ή σχήμα του δοθεί, και είναι απόλυτα προσαρμόσιμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS