ΑρχικήinetΤο WhatsApp παύει να λειτουργεί στο BlackBerry μέχρι το τέλος του 2016

Το WhatsApp παύει να λειτουργεί στο BlackBerry μέχρι το τέλος του 2016

Περισσότερα άσχημα νέα για το BlackBerry: Το WhatsApp αποφάσισε να τερματίσει την υποστήριξη για συσκευές BlackBerry μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ένα blog post, το WhatsApp γιόρτασε τα έβδομα γενέθλια του και έκανε ταυτόχρονα λίγο νωρίτερα τον καθαρισμό για την άνοιξη! Εκτός από την αναγγελία ότι θα τερματίσει την υποστήριξη για συσκευές BlackBerry (όλα τους, συμπεριλαμβανομένων και των BlackBerry 10) η εταιρεία ανακοίνωσε ότι και οι Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1 και 2.2 και Windows Phone 7.1 θα σταματήσουν τη στήριξη.

Το WhatsApp παύει να λειτουργεί στο BlackBerry μέχρι το τέλος του 2016

Οι συσκευές «δεν προσφέρουν το είδος των δυνατοτήτων που πρέπει για να επεκτείνουμε τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής μας στο μέλλον», λέει οι σχετικές αναρτήσεις. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση για εμάς για να πάρουμε, αλλά η σωστή, ώστε να δώσουμε στους ανθρώπους καλύτερους τρόπους για να κρατήσουν επαφή με τους φίλους, την οικογένεια και τους αγαπημένους χρησιμοποιώντας το WhatsApp.»

Το WhatsApp συνιστά στους χρήστες να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία μηνυμάτων.

Μπορεί να σκέφτεστε ότι να χάσει κανείς ένα app δεν είναι και μια μεγάλη υπόθεση, αλλά εδώ μιλάμε για το WhatsApp. Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook έχει περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες και πάνω από 10 δισεκατομμύρια μηνύματα που στέλνονται μέσω αυτού κάθε μέρα. Το BlackBerry δεν χάνει κάποιο μικρό app  αλλά μια τεράστια υπηρεσία.

Αυτή η είδηση ​​είναι το τελικό χτύπημα του BlackBerry, μια εταιρεία που κάποτε είχε τον έλεγχο περίπου του 70% της αγοράς smartphone πριν από επτά χρόνια και τώρα έχει κάτω από το 1%, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Garnter.

Μετά το rebranding του από Research In Motion (RIM) σε BlackBerry το 2013 και μη καταφέρνοντας να κάνει καμία συσκευή BlackBerry να τρέχει BlackBerry 10, η Waterloo-based εταιρεία τώρα αγκαλιάζει το Android.

Το πρόσφατο BlackBerry Priv, ένα slider τηλέφωνο με ένα φυσικό πληκτρολόγιο QWERTY κρυμμένο κάτω από την οθόνη του και με την πλήρη υποστήριξη των Android εφαρμογών, έχει κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αν και το BlackBerry λέει ότι θα παραμείνει προσηλωμένο στο BlackBerry 10, υπάρχει πάντα η πιθανότητα αποτυχίας. Το Android είναι το μέλλον της εταιρείας.

Σίγουρα, απομένουν ακόμα 10 μήνες πριν το WhatsApp σταματήσει την υποστήριξη γι’ αυτές τις πλατφόρμες, αλλά είστε σίγουροι ότι θέλετε να χρησιμοποιείτε μια ωρολογιακή βόμβα; Αν, ωστόσο, είστε ακόμα προσκολλημένοι σε ένα BlackBerry και χρησιμοποιείτε το WhatsApp ή χρησιμοποιείτε μία από τις προαναφερθείσες πλατφόρμες των Nokia, παλιών Android και Windows Phone 7.1, ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας αναβάθμισης της συσκευή σας σε μια νέα.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS